RTVE i Ajuntament negocien portar els estudis de TV i ràdio a l'antiga Tabacalera

L'alcalde Pau Ricomà i representants de la cadena a Catalunya van reunir-se el passat dia 12 | L'objectiu de RTVE és unificar les seus de ràdio i televisió
RTVE ha demanat a l'Ajuntament de Tarragona instal·lar-se en una de les naus en desús de l'antiga Tabacalera. | Ángel Ullate

Una de les naus en desús de l'antiga Tabacalera de Tarragona podria convertir-se en la nova seu de Radio Televisión Española a la ciutat. La corporació i l'Ajuntament estan negociant l'operació des de fa setmanes segons ha pogut saber TarragonaDigital. De fet, representants de la cadena pública a Catalunya es van reunir amb l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, el passat 12 de novembre. «Tenim un gran interès, perquè volem unificar les nostres seus de ràdio i televisió», informen des de RTVE a aquest mitjà. Tot i això, no descarten altres alternatives en cas que l'arribada a l'antiga fàbrica de tabac no prosperi. 

t

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

RTVE i l'Ajuntament de Tarragona negocien perquè la cadena s'instal·li a la Tabacalera

El passat 12 de novembre, l'alcalde Pau Ricomà (ERC) i el regidor Hermán Pinedo (ECP) van reunir-se amb representants de RTVE a Catalunya. El motiu de la trobada era negociar l'arribada de la cadena pública estatal a una de les naus de l'antiga Tabacalera, actualment un edifici en desús. L'interès de la corporació per transformar aquest espai en la seva seu no és nou. De fet, durant la legislatura de l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, ja hi va haver converses entre ambdues parts, però no van arribar a bon port. 

Mesos més tard, l'actual equip de govern ha reprès les negociacions. Des del consistori només asseguren que «s'està estudiant aquesta possibilitat». Segons ha confirmat RTVE a TarragonaDigital l'interés per establir-se a l'antiga fàbrica de tabacs és «molt gran». De fet, fins i tot els representants de la cadena van visitar la nau en qüestió. Va ser el 28 de març i de la mà del regidor socialista Francesc Roca.  Ara bé, RTVE alerta que, si les negociacions no es resolen amb resultat positiu, «hi ha més alternatives». 

L'objectiu de RTVE és unificar ràdio i televisió en una seu «moderna»

Les naus de l'antiga Tabacalera són espaioses i diàfanes. Compta amb desenes de mòduls en desús, que teòricament no requereixen d'una gran inversió per ser habilitats —així ho va afirmar Ballesteros durant la presentació del projecte de la nova Tabacalera, un criteri compartit per l'actual equip de govern—. Aquest seria un dels atractius de l'espai per RTVE.

El seu objectiu és unificar les seus de ràdio i televisió que actualment té repartides per la ciutat. La primera es troba al número 23 de la Rambla Nova i la segona a la rambla President Lluís Companys. La decisió de traslladar-se a la Tabacalera coincideix amb la posada en venta d'aquests mateixos immobles, valorats en gairebé 750.000 euros. «Volem una seu moderna, perquè a una ciutat com Tarragona és necessària», han expressat fonts de la cadena. Caldrà esperar com evolucionen les negociacions entre ambdues parts per saber si, finalment, una de les naus en desús de la Tabacalera es convertirà en la nova casa de RTVE. 

"La CUP de TGN reclama 1 MEUR pel manteniment del patrimoni tarragoní" "🎥FESTIVAL REC TARRAGONA: Les pel·lícules que no et pots perdre!"