Els museus de Tarragona s'uneixen per proposar un joc d'enigmes a l'octubre

El fil temàtic d'enguany: desactivar una bomba i salvar els museus de la ciutat | Serà obert a tots els públics
Els vuit museus participants han presentat la iniciativa al Museu del Port | Toni Cabanillas

 

Desactivar una bomba a través d'un circuit d'enigmes per salvar el patrimoni museístic de la ciutat de Tarragona. Sota aquesta premissa s'articula la segona edició de l'activitat 'Misteri als Museus', una proposta lúdica per a totes les edats que involucra fins a vuit museus de la capital entre els dies 4 i 13 d'octubre. L'estrena de la proposta, en l'edició del 2018, va ser un èxit absolut.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«Proposem una activitat lúdica amb la voluntat de captar nous públics molt diversos i de popularitzar les visites gratuïtes als museus de casa nostra», ha explicat Jordi Salvadó, responsable de la proposta des de l'entitat Auriga Serveis Culturals. El joc s'emmarca en els dies de les Jornades Europees de Patrimoni, que els protagonistes han definit com una «eina per exigir cura i atenció als museus de casa nostra».

Un joc d'enigmes recorrerà vuit museus de Tarragona a l'octubre

La mecànica és clara: un criminal ha col·locat una bomba a cada museu programada per esclatar el dia 13 d'octubre a migdia, i només es pot desactivar i salvar-los a través d'una xarxa d'enigmes a resoldre. Per aconseguir-lo, cal apuntar-se en grups de com a màxim sis persones —l'edat recomanada és a partir dels 14 anys, però hi pot participar tothom—, omplir el formulari que ja està disponible a la web i anar omplint la fitxa d'investigació que rebreu.

L'enigma final, el del dia 13, es trobarà a la Casa Canals. La proposta s'ha presentat la Museu del Port, un dels participants, i que rep el joc com una eina per «reforçar la implicació del Moll de Costa amb la nostra ciutat». Els tres millors equips de la competició, per criteri d'encerts i temps, rebran els respectius premis.

L'activitat és una eina per «descobrir el valor del patrimoni» que s'amaga entre els museus de Tarragona

L'any passat, més de 200 persones van participar en l'enigma final, en aquella ocasió sobre el relat d'un lladre de museus. «És una experiència que enderroca el prejudici sobre que els museus són feixucs i reivindica el valor de visitar i descobrir-los a través del gaudi», ha opinat Glòria Olivé, directora del Caixafòrum de Tarragona.

Le sinstitucions que formen part del Misteri al Museu 2019 són el Museu d'Història de Tarragona, el d'Art Modern, el Nacional Arqueològic, el del Port, el Diocesà, el Bíblic, el Caixafòrum i el Centre d'Art de la ciutat.

També et pot interessar

"🌱El Port de Tarragona redueix les emissions de CO₂ del seu parc de vehicles" "🚔ALERTA: El sensesostre que té atemorides 2 dones a TGN"