El Serrallo ajorna l'encesa de l'enllumenat de Nadal al pròxim divendres, 29 de novembre

L'Agrupació Coral del Serrallo, i els Nanos de l'Associació de Veïns, participaran en l'acte que es durà a terme davant de l'Església de Sant Pere | Les condicions meteorològiques han obligat a l'ajornament de la festa
Imatge de l'encesa de l'enllumenat de Nadal al Serrallo l'any passat. | Facebook/Veïns del Serrallo

Tarragona fa olor a Nadal i el barri del Serrallo no és una excepció. Aquest divendres, 22 de novembre, El Serrallo hauria d'haver viscut la tradicional encesa de l'enllumenat de Nadal en un acte previst per les 19.30 hores, a la plaça de l'Església de Sant Pere, i comptarà amb la participació de l'Agrupació Coral el Serrallo i els Nanos de l'Associació de Veïns el Serrallo. Tanmateix, les condicions meteorològiques han obligat a ajornar-lo fins al pròxim divendres, 29 de novembre.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquest és un dels actes marcats en vermell quan s'apropen les dates nadalenques. L'encesa de l'enllumenat reuneix a tota mena de públic i en acabar es convida a xocolata calenta, melindros, coca i cava als assistents. Tanmateix no és l'única cita destacada de l'agenda d'actes prevista per aquest cap de setmana a l'entorn portuari que es desenvoluparà com estava prevista.

VI Nit de la Llengua al Món Digital

El Moll de Costa acollirà divendres 22 de novembre, per cinquè cop consecutiu, la VI Nit de la Llengua al Món Digital, una viquimarató amb objectiu d’ampliar amb referències fiables articles relacionats amb el català a la Viquipèdia, enguany dedicada a l’ensenyament del català.

L’esdeveniment es fa al Tinglado 1, de 18 a 23 hores, i consisteix a reunir en un espai, voluntaris i voluntàries que han de dur una tauleta o portàtil i ganes de treballar perquè la llengua catalana sigui més present a la Viquipèdia. 

D’altra banda, també es pot visitar la mostra itinerant «Camins de ronda» al Tinglado 1 ideada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, que s’ha organitzat conjuntament amb el Museu Marítim de Barcelona i Museu del Port de Tarragona amb la voluntat de mostrar els valors patrimonials dels camins de ronda, proposant un recorregut per la diversitat de paisatges que uneixen la costa catalana. L’exposició es pot contemplar de dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. L’entrada és lliure.

I també es pot contemplar davant de l’esmentat Tinglado l'exposició «Compartint la mar amb... els pràctics del Port de Tarragona» un recull de fotografies del pràctic Marc Vela Mateo, que està instal·lada al vestíbul del Museu del Port, i que permet conèixer un dels oficis més antics dels ports a la vegada que gaudir imatges de l’activitat portuària des dels vaixells.

"🏚 L'Ajuntament de TGN vol recollir la brossa porta a porta a la Part Alta" "❗La posició de la Cambra de Comerç de Tarragona sobre el tancament de locals al centre"