GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Neix a Tarragona el primer Sindicat de Veterinària de Catalunya

El seu objectiu és vetllar pels interessos dels més de 300 col·legiats que treballen a clínica i que pateixen «condicions laborals precàries»
El primer Sindicat de Veterinària de Catalunya ha nascut a Tarragona. | perroshoy.es

 

El primer Sindicat de Veterinària de Catalunya ha nascut a Tarragona per «acabar amb la situació laboral que patim els treballadors del sector». Segons informava Josep Canyelles, membre del sindicat, «les condicions laborals són molt precàries, per això volem ser una eina d'ajuda per tothom qui les pateix». El seu primer objectiu és créixer i donar-se a conèixer perquè els més de 700 col·legiats de Tarragona els tinguin en compte. 

 

La presentació del sindicat ha tingut lloc aquest dimecres, 21 de novembre, al Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona. El punt de mira del sindicat se centrarà, primerament, en la situació laboral dels professionals del sector clínic. «Aquest és el primer pas, però volem anar més enllà. Sabem que els companys de les granges també pateixen precarietat, encara que estan una mica millor que nosaltres», deia Canyelles.

 

El Sindicat de Veterinària vol «donar un cop sobre la taula»

«Ha arribat l’hora que donem un cop sobre la taula, que d’una vegada per totes els veterinaris ens unim per lluitar i dignificar les nostres condicions laborals». Aquest és un dels lemes de l'organització, que vol protegir les condicions d'uns treballadors «que no li han importat mai a ningú», declarava Josep Canyelles, professional del sector. 

 

Des del Sindicat de Veterinària de Catalunya manifesten que estan en un «moment clau» perquè diverses iniciatives de tot l'Estat Espanyol, «impulsades en molts casos per la patronal», estan promovent la creació d'un Conveni Col·lectiu que entraria en vigor el primer semestre de l'any que ve. La principal queixa és que «els treballadors del sector no participem en la creació d'aquest conveni», informen. 

 

L'organització, allunyada de CCOO i UGT

Josep Canyelles assegurava que el Sindicat de Veterinària de Catalunya «es desmarcarà de CCOO i UGT». «Anirem per lliure», recalcava, «perquè molts companys s'han acostat als sindicats majoritaris i no han tingut molt bones experiències». De fet, en el comunicat de l'organització, els veterinaris deixen clar que «aquests sindicats no saben ni tan sols què és treballar en una clínica». 

 

El Sindicat de Veterinària de Catalunya espera sumar nous membres en els pròxims mesos per posar-se a treballar.