Els veïns suspenen les manifestacions pel CAP Bonavista després que VOX anunciés que hi assistiria

Els organitzadors asseguren que ho fan per evitar «la utilització política per part de VOX» | Durant totes aquestes setmanes de manifestacions, han assistit representants d'altres partits polítics

Polèmica política al barri tarragoní de Bonavista. Durant gairebé tot l'estiu, veïns d'aquesta zona de Ponent de Tarragona s'han manifestat tots els dijous, a les 19 hores, davant el CAP per reclamar millores, com ara l'obertura 24 hores, en l'atenció primària que reben. Millores necessàries com va posar de rebut l'ensurt que van viure uns pares, ara fa una setmana, quan un bebè de 16 mesos va haver de ser hospitalitzada d'urgències a l'hospital Joan XXIII perquè el CAP estava tancat. 

Durant aquestes jornades reivindicatives, tradicionals en una zona de Tarragona molt batalladora pels seus serveis socials, han rebut el suport de destacats polítics del PSC de Tarragona o de Podem Tarragona, incloent-hi senadors i diputades. Aquests polítics, posteriorment, han donat a conèixer que havien assistit a aquesta manifestació. Doncs bé, aquest dijous, 10 de setembre, no hi haurà manifestació a les portes del CAP. El motiu d'aquesta desconvocatòria? La formació d'ultradreta VOX va fer públic que assistirien a les protestes.

«No tenim color polític»

Les crítiques a la decisió dels de Santi Abascal es van multiplicar aquest dimecres, al vespre, per les xarxes socials. Davant aquest malestar, l'associació de veïns de Bonavista va fer públic que procedia «a desconvocar la mobilització prevista per aquest dijous. Entenem que la formació VOX en vol fer una utilització política». Des de l'entitat veïnal han afegit que «creiem que totes les persones són benvingudes a les nostres mobilitzacions, però som un moviment ciutadà sense color polític. Anunciarem una nova data per la concentració pròximament». 

Entre les eleccions municipals de l'any 2019 i les generals de novembre de l'any passat, la formació d'ultradreta va doblar resultats, passant del 10% de percentatge de vot als 691 vots i 20,3% de les paperetes emeses a Bonavista en la darrera convocatòria electoral que hi ha hagut els darrers mesos. 

"TARRAGONA: Arreglaran, per fi, les escales mecàniques del Palau de Congressos" "Última hora: Dídac Nadal es dona de baixa del PDECat"