Façana Tarraco Arena Plaça

La Tarraco Arena Plaça recupera els concerts i espectacles en horari nocturn

El passat estiu una sentència va prohibir la programació entre les nou de la nit i les set del matí, però des de l'octubre l'Ajuntament permet actuacions fins a les onze de la nit

La Tarraco Arena Plaça (TAP) torna a oferir concerts i espectacles nocturns, fins a les onze de la nit, després que el passat estiu hagués modificat els horaris per una sentència judicial que prohibia l'equipament programar actuacions entre les nou de la nit i les set del matí. Concretament, ho fa des del passat 23 de novembre, quan van actuar a la TAP els Manel. Això ha estat possible gràcies a l'autorització per part de l'Ajuntament de Tarragona a poder programar actuacions fins a les onze de la nit, després de les millores que APIC, l'empresa adjudicatària de la gestió del recinte, ha fet per tal de minimitzar el soroll i complir amb els nivells màxims establerts pel mapa acústic de la ciutat.

 

 

Així ho ha confirmat la consellera de Llicències de l'Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, a TarragonaDigital. Varas ha explicat que «el passat més d'octubre es va autoritzar l'utilització de l'espai en l'horari de les 21 a les 23 hores», ja que el gestor de la TAP va realitzar algunes millores a l'equipament i els mesuraments dels tècnics municipals van ser satisfactoris. Varas ha assegurat també que «les onze de la nit és l'horari límit fins que no es realitzin les intervencions per millorar l'aïllament acústic que ja estan licitades per la Diputació». 

 

D'aquesta manera, en el tram final del 2019, la TAP ha pogut acollir el citat concert dels Manel, així com les actuacions d'Aitana i Ara Malikian, entre altres espectacles. Així mateix, gràcies a un permís municipal extraordinari, la nit de Cap d'Any l'equipament va celebrar l'entrada del 2020 amb una gran festa, que va comptar amb la presència, entre altres, d'Henry Mendez, Marsal Ventura i Sergi Ralita. De cara al 2020, la Tarraco Arena Plaça ja ha anunciat els concerts de Miki Núñez, el tribut a Mecano 'Hija de la Luna', Estopa, Sopa de Cabra, Antonio José o Nil Moliner, mentre que el mes d'octubre serà l'escenari del Concurs de Castells.

 

 

En aquest sentit, en els concerts i espectacles celebrats des del mes de novembre s'ha optat per no obrir la cúpula de l'equipament, reduir el volum dels equips de so i col·locar uns aïllants en algunes de les portes. Tot això, en espera de les actuacions que té previstes la Diputació de Tarragona, propietària de la TAP. L'ens supramunicipal va licitar aquests treballs el passat mes de setembre, tot i que va quedar deserta el mes d'octubre.

 

Les intervencions que es preveuen per part de la Diputació estan pressupostades en 81.000 euros i segons el projecte de l’arquitecte Xavier Romaní, tenen l’objectiu de disminuir l’impacte del soroll a l’exterior i inclouen actuacions a la cúpula, als passos dels vomitoris, a les grans portes de la façana i les finestres de la primera i la segona plata. Concretament, a la part oberta entre la cúpula fixa i la cúpula mòbil s’instal·larà una cortina de material aïllant, una operació que es repetirà als passos dels vomitoris, amb una doble cortina. Pel que fa a les grans portes de la façana, un total de tretze, i a les finestres, es col·locaran cortines aïllants interiors.

 

Un bon any 2019

Unes 120.000 persones han passat el recentment finalitzat 2019 per la Tarraco Arena Plaça, en un any què han desfilat per l'escenari de la TAP Los Marea, Manel, Beret, Manuel Carrasco o Aitana. Així mateix, s'han celebrat esdeveniments com la presentació en societat del Seat Tarraco.

 

 

Les xifres del 2019 són inferiors a les del 2018, en què prop de 200.000 persones van passar per la TAP. Cal tenir en compte que l'equipament va acollir aquell any proves dels Jocs Mediterranis, així com el Concurs de Castells. Tot i això, la valoració que es fa des de la gestora és positiva.


Comentaris