Tarraco Viva estrena 'Fòrum', una gran recreació per viure i entendre la plaça major de fa 2.000 anys

L'espectacle s'estrena demà, 10 de maig, i es podrà veure els divendres i dissabtes del festival, a les 21.00 hores
Recreació de la basílica del Fòrum de la Colònia de Tàrraco | SETOPANT

 

La recreació històrica ‘Fòrum. El cor de la ciutat romana’ serà l’espectacle estrella de l’edició 2019 del XXI Festival Tarraco Viva, l'històric i tradicional certamen tarragoní que, enguany, s’allargarà fins al pròxim 19 de maig.

‘Fòrum. El cor de la ciutat romana’ brindarà als espectadors un format de divulgació històrica, «genuí del Festival», expliquen els seus organitzadors, i que permetrà reviure i entendre com funcionava el fòrum tarragoní, fa 2.000 anys.

El fòrum, l'antecedent més clar de la plaça major

L’edició 2019 del Tarraco Viva, dedicada a la ciutat romana i al món urbà de la Mediterrània clàssica, oferirà, de nou, un viatge en el temps, reivindicant el fòrum com a plaça pública, mercat, centre religiós i polític, seu dels tribunals, espai festiu i de lleure, un espai que, en definitiva, s’erigeix com l’antecedent més clar de les actuals places majors.

Per aconseguir-ho, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona s’ha convertit, momentàniament, en el que avui anomenem Fòrum de la Colònia —entre els carrers de Lleida i Fortuny, al centre de la ciutat—, a través d'una gran recreació històrica plena d’escenografies, mobiliari, imatges arqueològiques, més de 30 persones en escena i la veu de Magí Seritjol, director del Festival, com a narrador.

El vessant humà i representatiu de l’espectacle, precisament, anirà a càrrec del grup de recreació Projecte PHOENIX, que aquest 2019 celebra el seu vintè aniversari.

Fotografia de promoció turística del Fòrum de la Colònia | Tarragona Turisme

 

Les activitats escolars al Palau Firal, en marxa

Les activitats escolars al recinte firal de Tarragona ja han començat aquesta setmana, amb la recreació ‘Anem al fòrum’, en la qual ja es pot veure part de l’escenografia i l’ambientació de l’espectacle ‘Fòrum. El cor de la ciutat romana’, la peça històrica i central del festival d’enguany.

La instal·lació d’una rigorosa i acolorida escenografia ha estat possible gràcies a la col·laboració del Tarraco Viva amb el Seminari de Topografia Antiga de la URV (SETOPANT) que, actualment, està duent a terme un treball de realitat virtual al voltant de l’arquitectura i urbanisme de l’antiga Tàrraco.

Fòrum s'estrena demà, 10 de maig, a les 21.00 hores

‘Fòrum. El cor de la ciutat romana’ s’estrenarà demà divendres, 10 de maig, i es podrà veure els divendres i dissabtes del festival, a les 21.00 hores. Les entrades, amb un preu de 5 euros, es poden adquirir a través de la web tarracoviva.com, a les taquilles centrals del Tarraco Viva, a la Casa Sefus —situada a la plaça del Pallol— i una hora abans de l’espectacle al Palau Firal i de Congressos.

Et pot interessar:

"OBRES: La Generalitat invertirà 1,5 MEUR en el Palau de Justícia de TGN" "ATENCIÓ: Motorista ferit en un accident a TGN"