El festival Tarraco Viva es presenta a Madrid amb un acte aquest dijous

Ho farà, per segon any consecutiu, amb una representació prèvia al Museo Arqueológico Nacional

 

La lluita de gladiadors a Tarraco Viva és una de les representacions més esperades cada any  | Miguel Cabrerizo

La XXI edició del festival Tarraco Viva es presentarà aquest dijous, 25 d'abril, a Madrid amb un acte previ a la celebració. Tal com ja es va fer l'any passat, el festival celebrarà una representació teatral al Museo Arqueológico Nacional per obrir boca pocs dies abans de l'esdeveniment, que es durà a terme entre el 5 i el 19 de maig amb gairebé mig miler d'actes en diversos punts de la ciutat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tarraco Viva és el festival més característic de la primavera tarragonina, de caràcter cultural i pensat per a la divulgació del patrimoni, la història i l'herència romana de la ciutat a través de diversos formats: representacions, xerrades, conferències, exposicions... L'edició d'aquest 2019 se centrarà en la divulgació sobre les ciutats romanes i el món urbà com a eix temàtic. Picarà l'ullet, a més, en l'actualitat del maig amb una recreació inèdita sobre com eren les eleccions municipals en l'època àlgida de Tarraco.

 

Barcelona i Madrid, primeres aturades del XXI festival Tarraco Viva durant l'abril

La representació al Museo Arqueológico tractarà sobre l'arxiu romà, un aspecte rellevant de l'organització administrativa en època romana, i té l'objectiu de donar a conèixer l'esperit i l'ampli ventall de Tarraco Viva a la capital estatal. La recreació és una novetat d'aquest 2019, que segueix el fil de l'any anterior on ja es va escollir Madrid com a punt d'interès per promocionar el festival. El passat 10 d'abril, a més, també es va organitzar un debat a Barcelona amb la mateixa finalitat.

 

Tarraco Viva suma un gran volum de visitants nacionals i internacionals des de la seva posada en marxa l'any 1999. L'edició d'enguany també obrirà la porta al Mercat Central i la Biblioteca Pública com a nous espais per acollir algun dels gairebé 430 actes programats a Tarragona durant les dues setmanes de festival.

 

També et pot interessar