La soledat i el silenci són els dos grans companys de viatge del dol perinatal

Prop de 80 denúncies a Tarragona per incomplir les restriccions anticovid aquest cap de setmana

La prohibició de sortir dels municipis i el toc de queda nocturn marquen ara mateix el ritme de les limitacions de mobilitat arreu del país

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha imposat un total de 79 denúncies relacionades amb incompliments de la normativa anticovid durant el primer cap de setmana des de l'enduriment de les mesures arreu del país. La prohibició de sortir dels municipis entre divendres i la matinada de dilluns i el toc de queda nocturn de cada vespre i nit marquen, ara mateix, el ritme de les limitacions de mobilitat arreu de Catalunya.

Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, la Guàrdia Urbana de Tarragona va imposar fins a 34 denúncies durant la jornada de dissabte i altres 45 durant el dia de diumenge per saltar-se aquestes restriccions. Les 79 denúncies de Tarragona van en paral·lel a altres xifres com les 77 que s'han imposat a la ciutat de Reus des del passat divendres. Les autoritats insisteixen a emplaçar la ciutadania a prendre's «molt seriosament» la normativa per reduir contactes.

L'increment de les infraccions durant el cap de setmana contrasta amb la imatge de calma i desert que donava Tarragona ara fa una setmana, amb l'inici de l'anomenat toc de queda nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores. Aquesta mesura segueix vigent també entre setmana, a diferència de la mobilitat entre municipis, que no es veurà alterada novament fins al pròxim divendres. Cal tenir en compte, però, que l'escenari actual no és definitiu i que no es descarta l'aplicació de noves mesures encara més restrictives en cas que l'expansió de la segona onada de la pandèmia no vagi a la baixa en els pròxims dies.


Comentaris