Tarragona atura les obres públiques per la crisi de la Covid-19

L'equip de govern suspendrà les actuacions privades que incompleixin les mesures de seguretat

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha anunciat, aquest divendres, 20 de març, que «l’Ajuntament suspèn tots els contractes d’obres que té adjudicats per tal d’evitar nous contagis pel coronavirus». Segons ha informat el consistori tarragoní, només en el cas que fos necessari es faran obres urgents i sempre per motius de seguretat de les persones o per garantir els serveis bàsics a la població.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Mitjançant la publicació d'un decret municipal, Ricomà ha ordenat que s’aturin totes les obres públiques que l’Ajuntament estava efectuant. Per tant, queden suspeses les obres a l’Amfiteatre, les de promoció d’habitatges, les obres de millores als equipaments i a la via pública, entre altres. La decisió de l'equip de govern comportarà una compensació econòmica que el consistori haurà d'abonar a les empreses afectades amb motiu de la suspensió. El ban municipal recull, també, que es prohibeix, de manera expressa, els ERTE relacionats directament amb contractes del consistori. 

  

Obres privades

En aquesta línia, evitar al màxim nous contagis per coronavirus, l'equip de govern municipal, format per una coalició d'ERC i En Comú podem, ha recomanat la suspensió de  les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via púbica o  impliquen l’ocupació de la via pública oberta a la circulació de persones alienes a l’obra. Tarragona ha prohibit als promotors d’obres, instal·lacions i construccions que s’estiguin efectuant a la capital tarragonina, l’execució d'aquestes, si no es poden garantir les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut  i les autoritats estatals i autonòmiques amb motiu de la crisi sanitària pel Covid-19.

El batlle Pau Ricomà  ha explicat que «l’Ajuntament no té competències per suspendre les obres privades,  però  demanem que s’aturin. La Guàrdia Urbana farà inspeccions a les obres privades que continuïn en actiu,  per comprovar que compleixen amb la normativa sanitària establerta amb motiu del coronavirus. En el cas que no hi hagi garanties del seu compliment  s’aturaran les obres».

Per últim, el consistori ha informat que «hem decidit suspendre els terminis d’execució de les obres de promoció privada amb motiu de la declaració d’alarma».

"🏥 CORONAVIRUS: La decisió de l'Hospital Joan XXIII per millorar l'atenció a urgències" "😠INCREÏBLE: La imprudència d'un pare i un fill a Cambrils en temps de confinament"