Tarragona augmentarà els controls a bars i comerços per evitar la venda d'alcohol a menors durant Santa Tecla

L'Ajuntament aposta per la mobilitat en transport públic amb una línia de bus entre els aparcaments de la Vall l'Arrabassada i el de l'Horta Gran, i el reforç del bus nocturn
El portaveu municipal, Xavi Puig, ha anunciat les mesures que s'implementaran durant les festes de Santa Tecla. | ACN

 

L’Ajuntament de Tarragona reforçarà el dispositiu de neteja, seguretat i transport públic per la Festa Major de Santa Tecla, que se celebrarà a la ciutat del 13 al 24 de setembre. Així ho ha anunciat aquest dilluns el portaveu municipal, Xavi Puig, en una compareixença que ha tingut com a punts destacats els controls en bars i establiments d'alimentació per evitar la venda d'alcohol a menors, així com la creació d'una nova línia d'autobús urbà que connectarà els aparcaments de l'Horta Gran i la Vall de l'Arrabassada.

Així mateix, el portaveu municipal ha explicat que es reforçarà el dispositiu de neteja, amb un ampli desplegament de lavabos portàtils i urinaris, així com un increment en la presència policial de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra en espais on habitualment es produeixen 'botellons', com el passeig de Sant Antoni, el Parc de la Reconciliació, el Parc de l’Amfiteatre i la Part Baixa, així com als llocs i actes amb més concentració de públic.

La neteja, element clau

Una de les queixes més recurrent durant les festes, tant per Sant Magí com per Santa Tecla, és la neteja. Per això, s'instal·laran fins a 52 lavabos portàtils de cabina, 22 dels quals adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com 25 urinaris. Alhora, també es col·locaran contenidors de brossa selectiva (paper/cartró, envasos i orgànica) en els punts de més concentració de gent, i s'utilitzaran més màquines d’aigua per netejar els carrers.

Contenidors que s'instal·laran en diferents espais de la ciutat, durant les festes de Santa Tecla. | Mauri

 

Xavi Puig ha comentat que s'actuarà amb contundència amb les infraccions que atempten contra la convivència, perseguint actuacions com el d’orinar als carrers o sancionar als bars que no permetin fer ús dels seus lavabos. El portaveu municipal ha assenyalat que «no permetrem conductes incíviques i que molestin a la gent. El carrer és de tots i totes i se n’ha de tenir cura i això vol dir no embrutar, respectar el descans dels veïns i ser curosos amb el mobiliari públic».

Aposta per la mobilitat en transport públic

Una altra de les novetats d'aquesta Santa Tecla es dóna en l'àmbit de la mobilitat, amb la nova línia de bus municipal, que funcionarà entre el 15 i el 24 de setembre, que connectarà l'aparcament dissuasiu de la Vall de l'Arrabassada amb el de l'Horta Gran. Xavi Puig ha destacat que «l’objectiu és que els tarragonins i tarragonines o qualsevol que vingui a gaudir de les festes pugui deixar el cotxe fora de la ciutat i es desplacin al centre en transport públic, donant el màxim de facilitats».

El govern municipal aposta pel transport públic durant les festes de Santa Tecla. | Àngel Ullate

 

A banda, d'aquesta nova línia entre aparcaments dissuasius, el servei de bus nocturn es farà cada dia, entre el 13 i el 24 de setembre, arribant als barris de Parc Riu Clar, L'Albada i La Floresta, tal com havien demanat les entitats veïnals. Així mateix, es reforçarà el servei de bus municipal de cara al concert inaugural de les festes, que anirà a càrrec de Mago de Oz, el pròxim 14 de setembre a l’Anella Mediterrània

Campanya de civisme ‘Tinguem la Festa en pau’

Durant les festes de Santa Tecla, l'Ajuntament de Tarragona engega una campanya de civisme que porta per nom 'Tinguem la festa en pau', on es poden veure diferents elements del Seguici Popular demanant civisme a la gent i viure amb respecte les festes.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

També cal recordar que durant les festes majors,  tornarà a estar present al carrer del punt lila i arc iris i l'equip Komando Nits Q, que vetllarà per la seguretat davant d'agressions sexistes.

"🏉La CUP reparteix culpes per la situació del camp de rugbi de l'Anella Mediterrània" "😱Apedreguen una cantant mentre actuava en unes festes de barri a TGN"