Kutxabank, Aliseda i Altamira, els tres bancs multats per inacció en els pisos buits de Tarragona

L'Ajuntament els sancionarà per obstruir la tasca de control que vol realitzar | S'exposen a una multa d'entre 9.000 i 90.000 euros
L'Ajuntament necessita un interlocutor per part dels bancs, com a propietaris dels habitatges buits | HAYA

 

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit endurir el to amb les entitats bancàries que posen bastons a les rodes per resoldre la problemàtica dels pisos buits a la ciutat. El consistori ja va anunciar dies enrere que estava preparant un decret per sancionar els bancs que, com a propietaris d'aquests habitatges buits, no han designat cap interlocutor per abordar la qüestió amb el consistori. Amb la signatura de l'alcalde Ballesteros, l'expedient sancionador ja està en marxa.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Kutxabank SA, Aliseda Servicios de Gestión Immobiliaria SA i Altamira Santander Real Estate SA: aquestes són les tres entitats bancàries que han fet cas omís al requeriment de l'Ajuntament i contra les quals s'incoa aquest expedient. En els tres casos, ara disposen de deu dies per atendre la petició i designar aquest interlocutor. En cas negatiu, des de la plaça de la Font avisen que «podria suposar una infracció greu», fet que es podria traduir en una multa d'entre 9.000 i 90.000 euros.

 

Multa per «obstrucció i negar-se a subministrar dades a l'Administració»

 

El decret de l'Ajuntament de Tarragona assenyala els tres bancs esmentats per «negar-se a subministrar dades a l'Administració, obstrucció o no facilitar les funcions d'informació, control o inspecció» que s'expliciten a la llei 18/2007, la del dret a l'habitatge. El consistori també matisa que els altres 43 bancs interpel·lats sí han respost positivament al requeriment municipal per tal de cercar solucions a la problemàtica dels pisos buits a la ciutat, en alguns casos amb la signatura de convenis per cedir aquests habitatges a la Generalitat.

 

Grups municipals com la CUP han insistit de manera reiterada en la voluntat de multar els bancs que no prenguin mesures envers els pisos buits de la seva propietat a Tarragona. La signatura d'aquest nou decret no té precedents a Tarragona, però altres ciutats com Reus sí que ho han fet. De fet, la capital del Baix Camp ja va ingressar més de 400.000 euros amb sancions similars durant l'any 2018.

 

També et pot interessar