Tarragona, la ciutat de l'Estat amb la tarifa de taxi més cara

La capital tarragonina es troba per davant de Sant Sebastià i Vitòria, com els primers indrets d'arreu d'Espanya amb el taxi més car
Imatge d'arxiu d'un taxi de Tarragona a l'estació de trens de la ciutat. | TarragonaDigital

Un dels llocs comuns quan es parla de la ciutat de Tarragona és que el servei de taxis és molt car, fins i tot el més car de tota Espanya. El sector ho nega però any rere any diferents estudis, i en aquest cas el de l'associació FACUA-Consumidores en Acción, situen a la capital tarragonina com la ciutat de tot l'Estat amb la tarifa de taxi més cara. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Enguany és la quarta vegada consecutiva que la ciutat lidera aquest rànquing. L'any passat, el president de l'Agrupació Ràdio Taxi Tarragona, Sergi Marquès, assegurava que «l'estudi de FACUA és un estudi mal fet. No es pot comparar la pressió fiscal, ni el nivell de vida, de Tarragona amb Ceuta. Tarragona és una ciutat amb un nivell de vida alt i és cara. Això sempre va relacionat amb el preu del taxi».

L'estudi, realitzat durant tot l'any 2019 i comparant els preus dels taxis de 51 ciutats, situa en la banda de les tarifes més cares a Tarragona, en primer lloc, i seguida per Sant Sebastià i Vitòria. A l'altra banda, entre les ciutats amb el taxi més barat es troben Cadis, Las Palmas de Gran Canària i Ceuta. L'anàlisi realitzat per FACUA ha fet servir, entre altres, factors com la baixada de bandera, la carrera mínima o les tarifes especials en festius i cap de setmana.

Tarragona, un 77% més car que a Las Palmas

Així doncs, i amb aquests factors, el preu de nou recorreguts diferents, en diferents situacions, mostra que el taxi a Tarragona és un 77% més car que a Las Palmas. Així mateix, la capital tarragonina presenta la baixada de bandera nocturna més cara de tot l'Estat (4,70 euros).

De l'estudi també es pot extreure que 30 de les 51 ciutats han viscut una pujada de preus de les tarifes respecte a l'any passat. La ciutat que ha viscut la major pujada de preus ha sigut Las Palmas, amb un increment del 8,1% respecte a l'any passat; seguida de Vitòria, amb un 7,6% i a més distància Toledo, 5,5%.

"🏛 L'ocupació turística a la ciutat de Tarragona cau aquest estiu" "🎦Les estrenes internacionals que es podran veure al festival REC de TGN"