ÚLTIMA HORA

Tarragona i les Terres de l'Ebre registren 28 positius i 2 defuncions per Covid-19

Una prestigiosa guia premia Tarragona com a destinació arquitectònica europea de l'any

La ciutat ha sigut distingida amb aquest guardó per la prestigiosa guia de viatges LuxuryTravel Guide, en reconeixement al seu patrimoni romà
Imatge d'arxiu de l'Amfiteatre de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

El patrimoni arquitectònic romà de Tarragona acaba de rebre una nova distinció després que la ciutat hagi sigut premiada com a Destinació Arquitectònica de l’Any als European Awards 2018. El Patronat Municipal de Turisme s'ha felicitat per haver rebut aquest premi que atorga la prestigiosa guia de viatges Luxury Travel Guide. Tarragona suma una distinció més al seu passat arquitectònic romà declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000.  

Des de l'ajuntament, la tinent d'alcalde de Turisme i Estratègies de Ciutat, Inma Rodríguez, ha volgut mostrar aquest premi com «una oportunitat d'obrir-nous a nous mercats, com és el sector del turisme de luxe, i de posicionar la ciutat als nivells de qualitat i prestigi que cerquem com a destinació turística».  

Tarragona un exemple de l'evolució de «la civilització a través de les èpoques»

La publicació justificava l'elecció de Tarragona com la destinació arquitectònica de l'any no només perquè representa «l'arquitectura de l'Imperi Romà, sinó que també la civilització a través dels anys». El pas del temps ha convertit a la ciutat «en un monument viu de la perseverança de la humanitat». 

La guia de turisme de luxe remarca els milers de turistes que visiten Tarragona cada any atrets i disposats a explorar la seva arquitectura milenària. Defineixen la ciutat «com un testament de la destresa de l'enginyeria d'una de les civilitzacions més antigues» i destaca la bona conservació del patrimoni i el gran nombre de monuments que resten de l'època de la Tàrraco romana.  

Imatge d'arxiu de la plaça del Fòrum a Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

Un dels punts que més destaquen de Tarragona és com en el seu vint-i-tresè segle d'història continua mantenint molts dels elements arquitectònics típics de l'època romana. Elogia com «els arcs romans es van mantenir a les façanes dels edificis de l'Edat Mitjana» i com queden restes d'un amfiteatre romà «que va arribar acollir 14.000 espectadors de lluites de gladiadors i animals salvatges». 

Uns premis que valoren el sector del turisme de luxe 

Els premis que concedeix la guia Luxury Travel Guide valoren l'excel·lència en productes, destinacions i serveis turístics inclosos dins del sector del turisme de luxe. Un grup de persones que formen part de la companyia recorren tot el món per valorar els millors hotels, destinacions, aerolínies o operadors turístics. 

"ÚLTIMA HORA: Desallotgen els ocupes del CRAE Sant Josep de Tarragona" "Tarragona veta a les persones amb malalties infeccioses a les piscines municipals"