Tarragona ha imposat deu multes en cinc mesos des de l'inici de la campanya contra els orins de gossos

L'Ajuntament ha fet públic que els equips d'informadors de la campanya «Compto amb tu!» han atès a «1.412 persones»
Imatge d'arxiu de la presentació, el passat mes de novembre, de la campanya «Compto amb tu!», del consistori tarragoní, destinada a lluitar contra «els orins de gossos». | TarragonaDigital

 

El passat mes de novembre la regidora de Medi Ambient i Neteja de l'equip de govern municipal tarragoní, Ivana Martínez, acompanyada de l'il·lustrador Josep Serra, presentava la campanya «Compto amb tu!», una actuació institucional destinada a «revertir el problema dels orins dels gossos a l'espai públic».

 

 

En el marc d'aquesta actuació, el consistori ha editat «25.000 díptics informatius i 10.000 ampolles d'aigua». A més a més, durant la tardor, «es va fer un enviament dels materials als més de 4.000 propietaris de gossos censats». En l'actualitat, i segons informen des de la conselleria municipal responsable, «encara es poden recollir a les dependències municipals de la plaça Imperial Tàrraco, a la plaça de la Font, o a les diferents oficines d'atenció al ciutadà, les poques ampolles disponibles». 

 

Durant aquests cinc mesos des de l'inici de la campanya, s'han constituït «equips d'informadors ambientals que, en horaris de matí i tarda, i al voltant dels pipicans, han ofert l'ampolla d'aigua per resoldre els orins dels gossos, així com altres aspectes de la campanya, a un total de 1.412 persones». 

 

L'informe d'aquests treballadors municipals ha traslladat als responsables polítics una valoració positiva de la campanya: «des del primer torn s'han trobat moltes persones amb ampolles d'aigua i, per tant, considerem que la campanya de comunicació ha tingut bons resultats» i «la rebuda a la campanya, en general, ha estat molt bona».

 

La manca de morrió, el principal motiu de sanció

Així mateix, la campanya també tenia com a objectiu «animar a la ciutadania a formalitzar la inscripció dels seus animals domèstics en el cens municipal». «Compto amb tu!» ha causat un augment de 375 animals (incloent-hi gats i fures) inscrits més respecte abans de la campanya. I pel que fa només a gossos, la immensa majoria d'animals domèstics a la ciutat, la inscripció al cens ha augmentat en 337 cans. 

 

Sobre les denúncies, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha informat aquest mitjà que «tenim constància que s'hagin posat deu denúncies per temes relacionats amb gossos d'ençà que es llença la campanya». Aquestes deu denúncies es reparteixen de la següent manera: dos, per la no retirada d'excrements; 5 perquè l'animal no portava el morrió preceptiu; dos per queixes de sorolls; i un perquè el propietari no disposava de la llicència necessària. 

 

També et pot interessar: