NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Una persona donant sang a un dels punts habilitats pel Banc de Sang de Catalunya.

Nova jornada de donació de sang a Tarragona aquest dimarts

El Banc de Sang celebra que «la ciutadania està responent molt bé» | Cal reservar hora prèvia

El Banc de Sang i Teixits tornarà al Palau Firal de Tarragona aquest dimarts, 12 de maig, amb motiu d'una nova jornada de donació de sang i plasma a la ciutat. L'entitat ha matisat que les reserves es troben estables i que «la ciutadania està responent molt bé» a la necessitat de sang, però han recordat que «cal mantenir el ritme perquè aquesta sang caduca» i, per tant, és fonamental que el fluxe periòdic de donants es mantingui.

Ara mateix, a Catalunya hi ha reserves per a una setmana sense problema, mentre els nivells òptims són entre nou i deu dies. La incertesa del moment actual exigeix disposar de reserves a disposició de tots els hospitals. L'horari d'aquest dimars serà de 10.00 a 14.00 hores i també de 16.00 a 20.00 hores, si bé és important recordar que és imprescindible reservar hora prèvia per tal de poder donar i evitar aglomeracions de persones. S'han obert fins a 140 places per a donants durant el dia.

No es podrà acudir a donar sang sense reservar cita prèvia

Més enllà de la campanya extraordinària, que no és la primera ni serà l'última que s'organitza en aquestes setmanes, el Banc també ha recordat que l'hospital Joan XXIII de Tarragona és punt habitual per donar sang o plasma de dilluns a dissabte, de forma continuada. «El Banc de Sang anima les persones que es trobin bé de salut a que vagin a donar per mantenir el ritme de donacions», han insistit.

Recorden que els requisits per poder ser donant de sang són els de sempre —més de 50 quilos, bon estat de salut, ser major d'edat i no estar embarassada— amb el matís afegit que no cal patir per un possible contagi de Covid-19, perquè el virus «no es transmet per la sang, sinó per via respiratòria» i la jornada compta amb totes les mesures de seguretat.


Comentaris

envia el comentari