NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ALERTA MÀXIMA

🔴⛈ Una perillosa gota freda pot arribar dilluns

Tarragona descobrirà les escales romanes que connectaven el Fòrum amb el Circ

S'ubiquen a l'edifici de l'Antiga Audiència i l'Ajuntament ja ha licitat les obres perquè les escales es puguin veure des del carrer dels Ferrers amb un nou accés a l'edifici
Les escales romanes que unien el Fòrum i el Circ quedaran al descobert i es podran veure des del carrer Ferrers de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Les escales romanes que unien el Fòrum i el Circ de l'antiga Tàrraco quedaran al descobert. Es podran veure des del carrer Ferrers de la Part Alta de la ciutat gràcies al nou accés que es construirà a l'edifici de l'Antiga Audiència. Actualment, les escales estan tapades amb una porta metàl·lica en molt mal estat i un mur de totxo, que es retiraran. En el seu lloc s'instal·larà una gran vidriera, que permetrà visualitzar les escales romanes perfectament conservades des del carrer

 

 

Les escales romanes que unien el Fòrum i el Circ de Tarragona, al descobert

L'Ajuntament de Tarragona ja ha licitat les obres per deixar al descobert les escales romanes que unien el Fòrum i el Circ. Es tracta d'un tram d'escales perfectament conservat que arriba fins al mateix carrer, però que a hores d'ara es troba tapat per una porta d'emergència de l'Antiga Audiència. Les escales comuniquen amb el carrer dels Ferrers, en un punt que es troba en molt mal estat i on és comú trobar-hi restes d'orins, brutícia i pintades a les parets. 

 

Les obres consistiran en la retirada del mur de totxo i la porta d'emergència. En el seu lloc s'hi instal·larà una gran porta de vidre, fet que permetrà observar les escales des del carrer. A més, millorarà la imatge de l'edifici i l'Antiga Audiència guanyarà un nou accés. El pressupost és d'uns 50.000 euros i la previsió de durada de les obres, que podrien començar abans de l'estiu, és de dos mesos

 

Instal·len una xarxa protectora a l'edifici de l'Antiga Audiència

Mentre el consistori projecta una nova entrada a l'edifici de l'Antiga Audiència s'està instal·lant una xarxa protectora en la façana principal, a la plaça del Pallol. El motiu és protegir els visitants, després de la caiguda de pedres que va tenir lloc el passat divendres. Els operaris estan treballant aquest dilluns per col·locar la xarxa. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris