L'Ajuntament de Tarragona impulsa un pla d'estalvi energètic

L'equip de govern aplicarà en 84 centres municipals

L’Ajuntament de Tarragona reduirà la potència elèctrica contractada a 84 centres municipals, un fet que permetrà estalviar com a mínim 17.000 euros mensuals. El consistori ha tramitat amb la companyia elèctrica  aquesta disminució a causa del confinament per la pandèmia de la Covid-19 perquè hi ha molts equipaments que estan tancats i es tracta d’estalviar costos econòmics i energètics. 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que  «és un estalvi en la factura  que podrem destinar a altres necessitats. Aquesta reducció és una mesura d'eficiència i sostenibilitat que haurien d'emprendre totes les administracions públiques que han apostat pel teletreball per lluitar contra la Covid-19».

Rebaixada la potència en un 80%

En 77 centres, com són les escoles, els centres cívics, les llars de jubilats, les llars d’infants i els camps de futbol, entre d’altres, es rebaixarà la potència contractada en un 80%, i en 7  es disminuirà la potència contractada al 50 per cent perquè hi ha activitats laborals o maquinària sensible, com són algunes oficines municipals. Aquesta mesura s’aplicarà mentre duri el període de confinament i de teletreball, després es retornarà a la potencia contractada anteriorment.

El conseller de Territori, Xavi Puig, també ha explicat que «aquest estalvi fix de 17.000 euros mensuals, s’acompanyarà de la reducció en el consum elèctric, que podria  suposar més de 50.000 euros menys de despesa cada mes».

"El pla de Tarragona de cara a la represa de la temporada castellera" "TGN: Detecten irregularitats comptables a l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació"