GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona suavitzarà els lloguers socials de les famílies més vulnerables

El Servei Municipal de l'Habitatge (SMHAUSA) proposa ajudes a prop de 30 famílies

El Servei Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona (SMHAUSA) s'adaptarà a la nova realitat d'una trentena de famílies de la ciutat i els ha ofert l'opció de rebaixar el lloguer social en un 50% durant els pròxims 4 mesos o d'eximir directament tot pagament. Només es podrà aplicar en les famílies d'extrema vulnerabilitat, han exposat.

 

L'opció arribarà per a un terç dels llogaters del servei públic, i el consistori és conscient que deixarà d'ingressar prop de 25.000 euros per aquesta mesura excepcional. La mesura, que recull el testimoni dels ajuts a famílies vulnerables que ha instigat l'executiu central, queda supeditada a l'acreditació d'unes condicions molt concretes per tal d'acollir-se a aquesta possibilitat.

 

Els ajuts al lloguer volen alleugerir la càrrega immediata de les famílies amb menys recursos

El titular del lloguer ha de trobar-se en situació d'atur, ERO o ERTO per tal de poder-s'hi acollir, de manera que quedi acreditada la seva situació laboral desprotegida. També poden acollir-se persones que puguin acreditar una pèrdua significativa dels seus ingressos a causa dels fets de les darreres setmanes.

 

L'ajut també requerirà que un mínim del 35% dels ingressos de la unitat familiar quedi absorbida pel lloguer i les despeses de primera necessitat (alimentació, electricitat, aigua, gas) de cada mes. No podrà acollir-se, però, qui sigui propietari d'algun habitatge arreu de l'Estat malgrat complir la resta de requeriments.

 

Aquesta possibilitat té l'objectiu final d'endarrerir i ajornar sense cap recàrrec els pagaments del lloguer que ara quedin a l'aire, amb el fraccionament de tota quota per un període màxim de tres anys.