Tarragona suavitzarà els lloguers socials de les famílies més vulnerables

El Servei Municipal de l'Habitatge (SMHAUSA) proposa ajudes a prop de 30 famílies

El Servei Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona (SMHAUSA) s'adaptarà a la nova realitat d'una trentena de famílies de la ciutat i els ha ofert l'opció de rebaixar el lloguer social en un 50% durant els pròxims 4 mesos o d'eximir directament tot pagament. Només es podrà aplicar en les famílies d'extrema vulnerabilitat, han exposat.

L'opció arribarà per a un terç dels llogaters del servei públic, i el consistori és conscient que deixarà d'ingressar prop de 25.000 euros per aquesta mesura excepcional. La mesura, que recull el testimoni dels ajuts a famílies vulnerables que ha instigat l'executiu central, queda supeditada a l'acreditació d'unes condicions molt concretes per tal d'acollir-se a aquesta possibilitat.

Els ajuts al lloguer volen alleugerir la càrrega immediata de les famílies amb menys recursos

El titular del lloguer ha de trobar-se en situació d'atur, ERO o ERTO per tal de poder-s'hi acollir, de manera que quedi acreditada la seva situació laboral desprotegida. També poden acollir-se persones que puguin acreditar una pèrdua significativa dels seus ingressos a causa dels fets de les darreres setmanes.

L'ajut també requerirà que un mínim del 35% dels ingressos de la unitat familiar quedi absorbida pel lloguer i les despeses de primera necessitat (alimentació, electricitat, aigua, gas) de cada mes. No podrà acollir-se, però, qui sigui propietari d'algun habitatge arreu de l'Estat malgrat complir la resta de requeriments.

Aquesta possibilitat té l'objectiu final d'endarrerir i ajornar sense cap recàrrec els pagaments del lloguer que ara quedin a l'aire, amb el fraccionament de tota quota per un període màxim de tres anys.

"S'ajorna l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona" "Pèssimes notícies sobre el judici del Loveparade amb 2 tarragonines mortes"