Tarragona manté la pancarta dels «presos polítics» a l'espera de la resolució del recurs a la Junta Electoral

L'alcalde Pau Ricomà ha rebut aquest dilluns, 30 de setembre, la notificació que ordenava la retirada de la pancarta
Imatge d'arxiu del moment en el qual es va penjar la pancarta reclamant la «llibertat presos polítics» el passat mes de juliol a l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La batalla judicial per la presència de la pancarta a favor de la «llibertat presos polítics!» a la façana de l'Ajuntament de Tarragona continua. Aquest dilluns, 30 de setembre, l'equip de govern municipal ha rebut la resolució de la Junta Electoral de Zona que atorgava 12 hores al batlle tarragoní, Pau Ricomà, per retirar la pancarta. Ara bé, el consistori ha presentat recurs, recurs que ha de ser resolt en els pròxims cinc dies, com a plaç màxim.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

I d'altra banda, en el vessant polític, el plenari d'aquest dilluns, 30 de setembre, va rebutjar dues mocions que demanaven la retirada de la pancarta. Esquerra, Junts per Tarragona, En Comú Podem i la CUP van votar en contra de les mocions presentades pel PSC i PP que van comptar amb el suport del grup municipal de Ciutadans. 

Suposat delicte desobediència

La Junta Electora de Zona, l'òrgan que vetlla pel desenvolupament de les convocatòries electorals, considera que aquesta mena de pancartes tenen «missatge partidista» i per això demanen la seva retirada en període electoral. En cas que l'alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, no la despengi podria incórrer en un suposat delicte de desobediència. 

"🚔Els veïns de la Part Alta de TGN faran patrulles a peu per frenar la delinqüència" "📝 Dani Rovira o Santiago Segura, plats forts de temporada al Palau de Congressos a TGN"