L’Ajuntament de Tarragona multarà tres bancs per inacció en els pisos buits a la ciutat

La sanció s'aplicarà a les entitats que no han ofert cap interlocutor per gestionar l'ús dels habitatges
L'Ajuntament de Tarragona, en una imatge d'arxiu | Miguel Cabrerizo

 

L’Ajuntament de Tarragona està preparant un decret que obri la porta a sancionar tres entitats bancàries que acumulen pisos buits a la ciutat. A falta de la signatura de l’alcalde Ballesteros, que serà el darrer tràmit per donar validesa al decret, el consistori de la plaça de la Font fa una passa endavant per endurir les regles del joc local en matèria d’habitatge.

 

La sanció s'aplicarà a les entitats que no han ofert cap interlocutor per gestionar l'ús dels habitatges dels quals són propietàries. Segons el Conseller d’Urbanisme, Josep Maria Milà, Tarragona amaga un total de 59 pisos buits propietat dels bancs, i que es troben en bones condicions per a ser llogats i habitats. Al darrer plenari municipal, la CUP ja va presentar una moció per instar el consistori a multar aquells bancs que mantinguin «habitatges desocupats de forma permanent i injustificada», però l’actual govern va tombar la proposta.

 

Ciutats com Reus han recaptat més de 400.000 euros durant el 2018 amb sancions similars

 

Els vots en contra dels grups del PSC i el PP van deixar la proposta dels anticapitalistes en paper mullat, malgrat que sí que va aconseguir els suports d’Esquerra, el PDeCat, Iniciativa i Units. Ciutadans i la regidora no adscrita Beatriz Pérez es van abstenir.

 

En un debat recent a la Universitat Rovira i Virgili, totes les formacions polítiques ja van posar sobre la taula les polítiques públiques d’habitatge en què volen treballar, i la resolució del problema dels pisos buits va ser un dels eixos centrals de l’acte, moderat pel director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV.

 

Si bé a Tarragona no hi ha precedents de multes a entitats bancàries per inacció envers els pisos buits de la seva propietat, sí hi ha exemples a altres punts del territori com la ciutat de Reus. Només en l’any 2018, l’Ajuntament va ingressar més de 400.000 euros amb aquestes sancions. Per contra, altres municipis com El Vendrell encara no han trobat la fórmula per fer-ho efectiu.

 

També et pot interessar