L'Ajuntament de Tarragona destina 12.500 euros a la neteja de la llera del Francolí

L'actuació s'ha encarregat pel procediment d'urgència i està previst que acabi el mes de gener de l'any vinent
Neumàtics a la llera del riu Francolí. | Cedida

 
La conselleria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona ha contractat pel procediment d’emergència els treballs de neteja i la recuperació del bosc de ribera a la llera del riu Francolí, per fer front a la situació creada per la riuada del riu Francolí el passat 22 d’octubre.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Fruit d’aquest fenomen, la llera del riu Francolí al seu pas pel terme municipal de Tarragona va patir importants danys. Entre altres destaca la presència d’acumulacions de brossa i de restes vegetals de grans dimensions. El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que a més, «hi ha molts arbres joves de ribera que s’han plantat en els darrers anys i que han quedat ajupits per la riuada, i s’han d’adreçar ben aviat perquè si no es pot veure compromesa la seva supervivència». També es netejaran les rampes d’accés a la llera del riu.

L'Agència Catalana de l'Aigua actuarà a Tarragona d'aquí a dos mesos

Aquesta és una primera intervenció d’emergència a l’espera de l’arribada dels equips de neteja de l’Agència Catalana de l’Aigua, els quals estan fent una actuació de neteja de tot el recorregut del riu Francolí des de la capçalera fins a la desembocadura i que, segons el consistori tarragoní, està previst que arribin al tram del terme municipal de Tarragona d’aquí a uns dos mesos, en funció de l’evolució dels treballs de neteja.

A finals del passat mes de novembre, l'ACA tenia en marxa cinc actuacions a la demarcació de Tarragona per a pal·liar els efectes de la gota freda. 

El cost econòmic de la intervenció d’emergència per part de la conselleria de Territori de l’Ajuntament és de 12.500 euros i està previst que finalitzi el mes de gener. S’ha adjudicat a l’Associació Aurora,  perquè ja té un acord de custodia fluvial del tram baix del riu Francolí amb l’Agència Catalana de l’Aigua.

"😮Els búnquers de la Guerra Civil a TGN amagats per la promoció immobiliària" "CINEMA: Programa del Festival REC 2019 de Tarragona"