Tarragona obrirà a la ciutadania el balcó de l'Antic Ajuntament en la diada castellera de Sant Magí

Aquesta és la gran novetat d'unes festes que s'han presentat aquest dilluns i que oferiran 242 actes als tarragonins i tarragonines
El programa de festes Sant Magí 2019 s'ha presentat aquest dilluns al Pati Jaume I. | Cedida

 

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha presentat aquest dilluns el programa de festes de Sant Magí 2019, que estarà format per 242 actes. Tot i que el gruix d'activitat festiva es concentrarà entre el 14 i el 19 d'agost, els actes previs s'iniciaran aquest divendres amb l'estrena de la reconstrucció història 'Amfiteatrvm'.

 

La gran novetat d’enguany serà la possibilitat que els ciutadans, a través d’un sorteig, puguin gaudir de la diada castellera de Sant Magí des del balcó de l’Antic Ajuntament. Des d’aquest dilluns i fins al pròxim 6 d’agost, les persones empadronades a Tarragona poden sol·licitar a través de la web municipal participar en el sorteig de tres paquets de dues invitacions per persona.

 

Aquesta iniciativa també tindrà vigència per a les dues diades castelleres de Santa Tecla, per a les quals se sortejaran, per cadascuna d’elles, quatre paquets de dues invitacions dobles per a la balconada del palau municipal.

 

Diada castellera de Sant Magí 2018. | Redacció

 

Una altra de les novetats d’enguany, serà l’eliminació del carruatge d’autoritats durant l’arribada de l’aigua, sent substituït aquest per un carro de traginadors que lluirà el Penó dels Portants de l’Aigua. L’objectiu d’aquestes actuacions, impulsades des del nou govern de la ciutat, és el de dotar les festes d’un caràcter més participatiu entre la ciutadania.

 

En aquest sentit, l’alcalde Ricomà ha anunciat també que, a partir d’ara, els pregons es realitzaran des del balcó de l’ajuntament i no al saló de plens com fins ara. La primera cita serà amb el pregó de Santa Tecla, el pròxim mes de setembre, que anirà a càrrec del reconegut ‘tascaman’ Eduard Boada.

 

Les entitats, cabdals en el programa d'activitats

En la presentació de Sant Magí 2019, celebrada al Pati Jaume I de l'edifici consistorial, Pau Ricomà ha estat acompanyat per representants de quatre de les entitats implicades en el programa d’activitats: Portants de l’Aigua, Imaginada, Associació de Músics de Tarragona (AMT) i La Sindriada - Watermelon. L’alcalde de la ciutat ha lloat la tasca de les entitats tarragonines per Sant Magí, alhora que les ha felicitat per la seva aportació.

 

La tradició de Sant Magí, representada per la Professó, la Diada Castellera, la Baixada de l’Aigua o les Contalles de Sant Magí, es combina en el programa de festes amb activitats més noves com, entre altres, la Watermelon Pool; la Trobada de Gegants i Nanos; la Imaginada, que tindrà les tarragonines Roba Estesa com a cap de cartell; la Revetlla Remullada, i la seva germana petita la Petita Remullada; la Revetlla de la plaça del Rei, amb l’Orquestra Mitjanit; i la 20a edició del Festival de l’AMT, amb l’actuació destacada de Pegasus.

 

El programa complet d’actes de les festes de Sant Magí 2019 es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Tarragona.