Tarragona fa un pas endavant per acabar amb les ocupacions al Serrallo

El consistori de Tarragona ha fet públic un decret en el qual exigeixen «la rehabilitació de la totalitat de l'estructura de l'immoble»
Els veïns del barri del Serrallo han expressat, en reiterades ocasions, el seu malestar davant dels ocupes del Rancho Grande | Facebook/ Pitu Mosquits

L'Ajuntament de Tarragona ha fet públic un decret mitjançant el qual insten als propietaris de l'edifici conegut com el Rancho Grande, al barri tarragoní del Serrallo, a «la rehabilitació de la totalitat de l'estructura de l'immoble». La majoria de pisos són titularitat d'entitats bancàries. Amb aquesta mesura se cerca posar punt final a les ocupacions del Rancho Grande que han generat un fort malestar entre els veïns de la zona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

De fet, l'últim episodi d'aquests problemes de convivència generats per la majoritària ocupació de l'edifici s'ha viscut aquesta setmana. Una de les façanes del Rancho Grande dóna a un carreró que transcorre paral·lel a les vies del tren. Fa cosa de tres mesos, segons han explicat els veïns, el consistori va tancar el carreró per a la instal·lació d'una canonada. Tres mesos després, el carreró continua tancat i ple de deixalles de tota mena, com roba, cartons, llaunes o botelles de plàstic. 

Una problemàtica que fa anys que dura

El Rancho Grande està ubicat al número 2 del carrer de Sant Andreu del barri tarragoní del Serrallo. Veïns legals en queden, aproximadament, un parell i la resta són ocupes que generen greus problemes de convivència. L'immoble compta amb uns 32 habitatges, la majoria propietat d'entitats bancàries, i bona part dels ocupes, segons van informar el seu dia els Mossos d'Esquadra, es dediquen al cultiu i venda de drogues.

Els diferents establiments de restauració del barri també han expressat, en reiterades ocasions, el seu malestar per la inseguretat que genera el Rancho Grande, un problema que dura des de l'any 2014.  

"❗ Busquen un jove discapacitat que ven cupons falsos de l'ONCE a TGN" "💻El país mediterrani on l'Ajuntament de TGN ha presentat la seva transformació digital"