GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona canvia el 2,84% de les papereres cada any

A la ciutat hi ha un total de 4.040 papereres, segons dades de finals de 2018 | El servei de brigada assegura que «sempre que detectem una incidència, l'arreglem»
Una paperera de Tarragona, gairebé a terra per culpa de l'òxid. | J.M.M

 

L'Ajuntament de Tarragona canvia una mitjana de 115 papereres cada any, és a dir, el 2,84% de totes les que hi ha a la ciutat. El pas del temps i l'òxid —produït moltes vegades per l'orina dels gossos— són la causa principal per renovar-les. Dos equips i dos vehicles del servei de brigada de papereres se n'encarreguen d'arreglar-les o substituir-les, segons indica el contracte de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona. En total, al terme municipal hi ha 4.040 papereres —segons xifres de finals de l'any 2018—. «Potser alguna se'ns escapa, però tant aviat com detectem la incidència, s'envia aquesta brigada a arreglar-ho», asseguren fonts municipals. 

 

 

A Tarragona es canvien una mitjana de 115 papereres l'any

A la ciutat de Tarragona  se substitueixen una mitjana de 115 papereres cada any. Així ho assegura l'Ajuntament, després de ser preguntat per l'eficàcia del servei de Neteja en aquest àmbit. Les papereres juguen un paper essencial en la neteja de la ciutat de Tarragona, que va engegar el passat mes d'octubre un Pla de Neteja especial per deixar tots els barris a punt

 

El consistori, segons dades de finals de l'any 2018, comptabilitza un total de 4.040 papereres arreu del municipi. Així doncs, només un 2,84% de les papereres se substitueixen cada any. Des de l'Ajuntament asseguren que «potser alguna se'ns escapa, però tant aviat com detectem la incidència, s'envia la brigada del servei per arreglar-ho». Defensen, per tant, una molt bona gestió de les incidències, que recullen a través de l'aplicació EPP! o de les revisions dels treballadors. 

 

El servei de brigada de papereres compta amb dos equips i dos vehicles, que treballen cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres. Un primer equip «arregla les papereres malmeses amb la renovació de les peces necessàries o amb la instal·lació de peces noves», detallen fonts municipals. L'altre equip, «neteja les papereres amb aigua a pressió i productes adequats, en cas que hi hagi grafits, adhesius, etc».

 

La brigada de papereres arregla o substitueix les papereres que estan trencades. | Cedida

 

Les papereres de la plaça Corsini i l'entorn, en discòrdia

La plaça Corsini de Tarragona és un dels espais que on més ha augmentat l'afluència de gent en els últims mesos. La inauguració del nou Mercat Central, la instal·lació del carilló o l'arribada dels mercadets ha provocat que, durant tota la setmana, milers de persones passin per aquest punt de la ciutat. Tot i això, no va ser fins el mes de desembre quan es van instal·lar papereres. 

 

L'Associació de Veïns Tarragona Centre feia molts mesos que reclamava aquests elements. Fins i tot van instal·lar capses de cartró arreu de la plaça perquè s'utilitzessin com a parereres. El consistori, en va col·locar quatre, «però totes al mateix punt de la plaça», denuncia la presidenta de l'entitat veïnal, Núria Sabat. A més, recalca, «a la sortida del Col·legi Roig només n'hi ha una a la parada del bus, que queda amagada entre la gent, per tant, els papers acaben a terra perquè els nens no tenen on llençar-los». 

 

D'altra banda, Sabat denuncia que, mentre al carrer Governador Gonzàlez «hi ha una brossa cada molt poc, als carrers Reddingo o Cervantes són gairebé innexistents». «Tot això —acaba dient Sabat— afecta moltíssim en la brutícia del centre de la ciutat». 

 

L'AV Tarragona Centre va instal·lar capses de cartró perquè s'utilitzessin com a papereres a Corsini. | AV TGN Centre