Imatge de Ca l'Ardiaca al Pla de la Seu, a Tarragona

Tarragona prioritza el model de 'Paradores' pel futur de Ca l'Ardiaca

El procés s'ha reiniciat després de les pitjors setmanes del coronavirus

A poc a poc, la ciutat de  Tarragona va recuperant la normalitat d'abans de la pandèmia. L'equip de govern municipal està reactivant alguns dels grans projectes que tenen sobre la taula i, un d'ells, és el  futur  de Ca l'Ardiaca, la finca al Pla de la Seu, «al centre del barri antic  de Tarragona, la millor finca de la ciutat, la joia de la corona», en paraules del conseller d'Urbanisme  de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig

Puig ha avançat a TarragonaDigital que «la situació generada per la COVID-19 ha aturat alguns processos, com el de les valoracions de les finques, que estan inclosos en el projecte per a Ca l'Ardiaca. Ara s'han reempres». Aquestes valoracions són un «requisit previ» per una de les dues opcions que l'equip de govern té sobre la taula: la  venda forçosa. L'altra, «l'objectiu idíl·lic», és «la via pactada, la via de l'entesa amb els propietaris».

Les dificultats de Ca l'Ardiaca

«La venda forçosa de la finca», ha explicat el conseller republicà tarragoní, «reduiria el preu de l'expropiació. Si anéssim per aquesta via, gràcies a una empresa mitjancera, podríem trobar un grup hoteler d'àmbit europeu que es faria càrrec de Ca l'Ardiaca». «Ara bé, el nostre objectiu idíl·lic, en el qual treballem, és la via pactada. Som conscients que Ca l'Ardiaca demana una  inversió destacada per una  rehabilitació important. No se la pot quedar qualsevol» ha afegit Puig. 

Partint d'aquesta base, de l'experiència prèvia que caldria, segons l'equip de govern municipal tarragoní, per fer un hotel al Pla de la Seu, on sorgeix el nom de Paradores,  la companyia estatal hotelera, propietat del ministeri de Turisme, especialitzada a rehabilitar edificis històrics per transformar-los en establiments hotelers: «seria un estil d'hoteleria que podria fer-se càrrec de Ca l'Ardiaca».

«Paradores seria un bon exemple del model que es podria aplicar i, a més a més, es dona el fet que Tarragona, juntament amb Baeza i Eivissa, és una de les poques  ciutats Patrimoni  que no compta amb un hotel de Paradores al seu municipi» ha reblat Puig. 

Un hotel a Ca l'Ardiaca, un projecte amb 10 anys d'història

Cal recordar que, la comissió d'Urbanisme de Tarragona, va aprovar el pla especial perquè Ca l'Ardiaca acollís un hotel, l'any 2009. En una dècada de govern municipal socialista, l'edifici del Pla de la Seu s'ha acabat convertint en un recordatori de com s'han anat eternitzant els projectes a Tarragona durant anys i panys.

Així mateix, Ca l'Ardiaca ha aparegut als titulars, durant aquests anys, pels  riscos que ha suposat la  bastida pels veïns i veïnes de Tarragona, sobretot en dates molt assenyalades, on la Part Alta s'omple de gent, com ara Sant Magí o Santa Tecla.