Pinedo, mirant part de l'exposició que s'ha instal·lat a l'entrada del Circ Romà de Tarragona

Patrimoni munta una exposició a l'entrada del Circ Romà per explicar els projectes que té entre mans

El conseller Pinedo espera que la proposta marqui «un punt d'inflexió» | «Volem que la ciutadania sigui partícip de la seva ciutat», explica

L'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona vol fer pedagogia amb el tresor històric que té entre mans. El conseller responsable, Hermán Pinedo, ha anunciat aquest dijous al matí que el seu departament està decidit a «generar un nou relat de ciutat» capaç de relligar Tarragona «a través del llegat important que compartim a nivell patrimonial», i per fer-ho realitat ha muntat una exposició amb plafons que expliquen els actuals projectes en què està treballant durant el mandat actual.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Com està l'Amfiteatre, què fer amb el Pretori, les incògnites del Fòrum de la Colònia. «Volem explicar en què estem treballant perquè volem que la ciutadania ens entengui i també sigui partícip del que s'està fent a la seva ciutat», ha destacat Pinedo, arqueòleg de formació. En conseller dels Comuns espera que aquesta nova manera de gestionar el patrimoni de Tarragona marqui «un punt d'inflexió» basat en la transparència i la pedagogia, «per explicar que el nostre model és la conservació, la recuperació i el manteniment del que tenim», en detriment de «projectes faraònics».

El Circ Romà de Tarragona acull una exposició gratuïta dels projectes en què està treballant l'equip de Patrimoni

L'exposició es pot visitar de manera gratuïta i es troba a l'entrada del Circ Romà, a l'accés per la Rambla Vella. Els plafons romandran instal·lats allà «com a mínim fins a finals d'any», si bé la intenció de Patrimoni és seguir exposant-los durant la resta del mandat, tot i no aclarir si canviaran d'ubicació. «Hem escollit el Circ perquè és un dels espais més oblidats i menys museïtzats d'aquest patrimoni de la ciutat», ha argumentat.

Pinedo, en un espai obert del Circ Romà de Tarragona
Patrimoni vol relligar Tarragona amb un nou relat del llegat de la ciutat | Toni Cabanillas

Pinedo ha explicat que tots els projectes exposats està previst que vegin la llum abans del final d'aquesta legislatura. Espera que actuacions esperades com la reobertura de l'Amfiteatre o la recuperació de la façana del Pretori vegin la llum l'any vinent, i també espera avenços en projectes com el de Porta Tarraco, Ca l'Agapito o la Torre dels Advocats. El conseller també ha confirmat que l'any 2021 veurà «la posada en valor i la museïtzació de la Part Baixa de Tarragona», una altra de les assignatures pendents.

En el marc de la presentació de l'exposició, Pinedo també ha avançat que les converses amb la Generalitat per obtenir la cessió del Fòrum Colonial avancen a bon ritme i espera que l'acord definitiu «sigui qüestió de setmanes o mesos». Tan bon punt es pugui actuar al Fòrum, l'Ajuntament vol iniciar un projecte per convertir-lo en un espai «obert, accessible i còmode» al cor de la ciutat, «i un lloc molt més amable del què és avui». L'acord de cessió, en aquest cas, hauria de ser per 50 anys per poder optar a la subvenció estatal que caldria demanar.


Comentaris