Tarragona posa en funcionament l'aplicació mòbil «Aparcar» per a la zona blava

L'aplicació permet pagar de manera ràpida i pràctica la zona blava sense la necessitat de ser al parquímetre
Tarragona estrena un any després l'aplicació «Aparcar» | TARRAGONADIGITAL
 

El maig del 2019, els municipis de Tarragona, Reus, Salou i Cambrils anunciaven l'acord per fer ús de l'aplicació mòbil «Aparcar», que permetria pagar la zona blava a través del telèfon. Gràcies a l'acord signat entre l'Ajuntament de Reus —responsable del desenvolupament de l'aplicació a través de l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis— i la Diputació de Tarragona, es fixava l'objectiu d'estendre aquesta novetat arreu de la província. A Reus i Cambrils aquest servei està en funcionament des de l'any 2016. Tarragona ara ja ha pogut anunciar que Aparcaments Municipals (AMT) ha posat en funcionament aquest mes de juliol l'aplicació. 

Disponible per a dispositius iOs i Android, «Aparcar» és una aposta de territori de les administracions locals i regionals que té la voluntat de facilitar l’aparcament entre els municipis de la província. Amb aquest servei, l'usuari pot pagar per aparcar de manera ràpida i pràctica sense la necessitat de ser al parquímetre i amb l'avantatge de fer-ho pel temps exacte d'estacionament. A més, l'aplicació compta amb un sistema d'avisos que notifica quan s'està a punt de sobrepassar el temps autoritzat. 

«Aparcar» també permet gestionar la càrrega de cotxes elèctrics

A diferència d’altres aplicacions, en paraules de Jordi Fortuny, vicepresident de l’AMT, «aquest aplicatiu permet, a més, gestionar la càrrega de cotxes elèctrics i fins i tot et guia fins al punt de recàrrega més proper». Fortuny assenyala, a més, que aquesta és «una eina feta aquí, en clau territorial, que facilita la mobilitat ciutadana i la gestió sostenible dels recursos». Així mateix, també hi ha incorporades les noves etiquetes de la Direcció General de Trànsit i la possibilitat gestionar les sancions des de la mateixa app.

Entre la resta de funcionalitats, destaquen algunes com el fet que l'aplicació permet registrar-s'hi com a usuari i, d'aquesta manera, utilitzar-se sempre que es vulgui amb més d'un cotxe; o la ja esmentada facilitat i l'estalvi que ofereix el pagament pel temps real d'estacionament. A banda, l'aplicació també incorpora un sistema de geolocalització que localitza el carrer on s'ha estacionat i la tarifa corresponent.

"L'indignant motiu que ha portat l'Ajuntament de TGN a multar una comunitat religiosa" "Bona notícia: prova pilot en un carrer de TGN per ajudar a veïns en cadira de rodes"