x

Tarragona rebutja la violència masclista deixant sabates davant el consistori per recordar els feminicidis

Conselleres de l'Ajuntament han llegit un manifest de rebuig a les agressions contra les dones

Unes desenes de persones han rebutjat aquest dilluns la violència masclista a la plaça de la Font de Tarragona, en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Membres de totes les formacions amb representació municipal s'han trobat davant l'Ajuntament de Tarragona, on conselleres dels diferents partits han llegit el manifest unitari proposat per la Generalitat, les quatre diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.

També s'han deixat uns quants parells de sabates a les escales d'entrada del consistori per recordar les dones assassinades per violència masclista i s'ha exposat un mapa de l'Estat amb llaços violetes col·locats als llocs on s'han produït feminicidis durant el 2019.

Augmenten les detencions per violència de gènere

Les detencions per violència de gènere a Catalunya han augmentat fins a l'octubre un 2,6% respecte al 2018, segons dades dels Mossos d'Esquadra. En total, han arrestat 4.538 homes, 113 més que fa un any. A més, 19 dels detinguts són menors d'edat, sis menys que l'any passat.

La franja d'edat amb més arrestats se situa entre els 21 i els 50 anys, i especialment entre els 31 i els 40, unes edats  que coincideixen amb les de les víctimes de violència de gènere que més denuncien. A més, creixen els delictes d'homicidi en grau de temptativa i els abusos sexuals denunciats en el marc de la parella. Vuit dones han mort aquest any per violència de gènere, una d'elles menor d'edat, que han deixat 11 fills orfes.