Tarragona reposa els contenidors cremats durant els quatre dies d'aldarulls

S'han substituït una vintena d'illes al centre de la ciutat, ubicades a la Rambla Nova, Rambla Vella, carrer Cañellas i carrer Sant Francesc
Imatge dels nous contenidors del carrer Cañellas, aquest dijous al matí. | Antonio Ramos

L’Ajuntament de Tarragona i Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) han començat a reposar aquesta setmana els contenidors cremats durant els aldarulls produïts a la ciutat durant entre els dies 14 i 17 d’octubre, en el marc de les protestes contra la sentència del Procés.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Concretament, segons han confirmat fonts municipals a TarragonaDigital, s’han instal·lat 20 noves illes de contenidors, amb entre sis i vuit contenidors cadascuna d’elles. La reposició dels recipients s’ha fet en els carrers del centre de la ciutat més afectats pels incidents, com són la Rambla Nova, la Rambla Vella, el carrer Cañellas i el carrer Sant Francesc.

Durant els quatre dies d’aldarulls, es van cremar i malmetre més d’un centenar de contenidors, segons dades proporcionades per l’Ajuntament de Tarragona. En aquest sentit, el govern municipal va xifrar en 150.000 euros el cost econòmic dels desperfectes dels dos primers dies.

La substitució dels contenidors, inclosa al contracte de la brossa

Tot i aquesta valoració econòmica, l’Ajuntament de Tarragona no haurà de fer front a la factura dels nous contenidors, ja que, segons van confirmar fonts municipals, «entra en el contracte de la brossa».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Segons va explicar el govern municipal fa uns dies, la reposició dels contenidors no seria immediata, ja que hi havia falta d’estoc per la gran quantitat d’unitats malmeses. Malgrat aquest anunci, la resposta ha estat ràpida i, dues setmanes després dels aldarulls, la gran majoria ja han estat substituïts.

Imatge dels contenidors cremats al carrer Cañellas de Tarragona, fa dues setmanes. | Antonio Ramos

Aquesta actuació municipal suposa posar punt final a un problema de salubritat que s’havia donat en els darrers dies davant la manca de contenidors. Alguns ciutadans incívics, tot i no trobar el recipient, deixaven les escombraries a terra, just en el lloc que ocupaven els contenidors cremats.

"🚗 ATENCIÓ: Diversos cotxes abandonats en un barri a Tarragona aixequen protestes" "🚓L'Ajuntament de TGN celebra l'auditoria interna dels Mossos d'Esquadra"