GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Almenys una víctima mortal pel descarrilament d'un tren a Castella i Lleó

Tarragona reutilitza part de «l'aigua del subsòl per regar determinades zones de la ciutat»

Junts per Tarragona ha fet pública aquesta proposta | L'equip de govern ha respost dient que la ciutat «reutilitza part de l'aigua del subsòl»
Imatge d'arxiu del Parc Francolí, una de les zones en les quals es fa servir aigua reutilitzada del subsòl tarragoní. | GoogleMaps

 

L'Ajuntament de Tarragona ha fet públic, aquest dimarts, 27 d'agost, que fa servir «part de l'aigua del subsòl que no té prou qualitat per ser potable per regar determinades zones de la ciutat».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'equip de govern, mitjançant declaracions del conseller de Serveis Econòmics i president d'Ematsa, Jordi Fortuny, ha explicat que «pot ser factible reutilitzar l'aigua del subsòl en el cas que el recurs, els pous o l'aigua de la depuradora, estigui a prop del lloc a regar. En aquests casos cal estudiar la viabilitat tècnica i econòmica. Un exemple d'això és el cas dels Jardins del Francolí, que es reguen de l'aqüífer del riu».

 

Fortuny ha afegit que «per aprofitar l'aigua del subsòl cal tenir en compte la despesa energètica pel transport de l'aigua i/o la infraestructura necessària per poder-ho fer i que és independent i paral·lela a l'aigua de boca: bombament, connexió i emmagatzematge».

 

La petició de Junts per Tarragona

Les declaracions de l'alt càrrec municipal han arribat poques hores després que el grup municipal de Junts per Tarragona proposés «aprofitar l'aigua del subsòl en desús per regar zones verdes i per a la neteja viària». La regidora de Junts, Cristina Guzmán, ha manifestat que «l'administració local ha de ser un exemple davant l'ús racional dels recursos naturals i la protecció del medi ambient».

 

Així mateix, Guzmán ha apuntat que «conscients de l'escassetat i la importància d'aquest recurs natural cal continuar buscant nous mètodes més sostenibles per tal d'obtenir aigua i treure'n partit sense malbaratar-la». Els independentistes han entrat una sol·licitud a l'àrea d'alcaldia de l'Ajuntament de Tarragona demanant que es realitzi «un projecte per aprofitar l'aigua freàtica existent al subsòl del centre comercial Parc Central».