L'alcalde de Tarragona assegura que Sant Magí i Santa Tecla estan en dubte davant la crisi del coronavirus

El batlle de la ciutat, Pau Ricomà, proposa pactar les modificacions pressupostàries «que siguin necessàries» amb les forces de l'oposició

El periodista Ricard Lahoz ha entrevistat, aquest dimarts, 7 d'abril, a l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà a Ràdio Ciutat de Tarragona. En una conversa de poc més de 20 minuts, seguida per una tertúlia amb representants de mitjans locals, el batlle tarragoní ha fet una anàlisi de la situació que encara la ciutat per culpa del coronavirus. Entre els titulars més destacats, el batlle republicà ha fet públic que «encara que estem treballant com si les festes s'haguessin de dur a terme, tant Sant Magí com Santa Tecla, és cert que hi ha un gran interrogant sobre si aquests actes es podran dur a terme».

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Ricomà ha fet una breu repassada per l'anàlisi de la ciutat que estan fent des de l'equip de govern, centrant-se, entre els principals sectors afectats, en «el petit comerç i el turisme». En una presentació realista, Pau Ricomà ha apuntat que «el primer que hem de fer és aturar el cop. Després, mirar com Tarragona encara la recuperació. Per tractar aquest punt obrirem un període  de renegociació dels pressupostos, amb totes les forces polítiques, per tractar les modificacions que siguin necessàries. La nostra prioritat, en aquesta situació, serà mantenir la cohesió social i la reactivació econòmica».

El batlle tarragoní ha posat sobre la taula, a banda de la petició de poder fer servir el superàvit del consistori, la possibilitat «d'utilitzar partides com patrimoni, o festes, que ara no tindrem capacitat d'executar, per encarar la recuperació».

«Els terminis del Banc d'Espanya segurament es veuran afectats»

Pau Ricomà ha avançat que «preparem una campanya molt potent per donar suport al petit comerç. Ens hem de bolcar en aquest sector». Com a exemple d'aquesta iniciativa Ricomà ha dit que «de cara a Sant Jordi estem treballant per poder crear, puguin o no obrir les llibreries, un ambient festiu perquè la gent s'engresqui a comprar llibre. S'hi juguen molt en aquesta jornada». Pel que fa a una de les altres potes de l'activitat econòmica, el turisme, l'alcalde d'ERC ha reconegut que «es tracta d'un sector molt més complex, que implica grans moviments de persones». 

En una repassada als grans projectes pendents que té la ciutat, i com es poden veure afectats pel coronavirus, Ricomà ha declarat que «el Banc d'Espanya està en fase de desenvolupament de projecte i no s'atura, ara bé, els terminis segurament es veuran afectats»; «la Ciutat de Repòs i Vacances  també s'haurà de replantejar»; «però el projecte del nou Joan XXIII segur que seguirà endavant, en els terminis corresponents, perquè tots tenim molt clar que és molt necessari».

Per últim, i com a regidor de Cultura, competència que també ostenta, l'alcalde tarragoní ha afirmat que «reprogramarem tot allò que sigui reprogramable i estem estudiant com poder fer bestretes de les subvencions».

"🔴ALERTA: La presó oberta de Tarragona no estarà acabada a l'estiu de 2021" "⚫ DOL AL MÓN CASTELLER: Mor Joan Fortuny casteller emblemàtic dels Xiquets de TGN"