Pinedo, qui també és responsable de la política d'habitatge públic, considera que ara més que mai és el moment d'invertir en habitatge

La Taula de Gestió del Patrimoni de Tarragona farà els primers passos el mes de desembre

L'anunci l'ha fet el conseller competent, Hermán Pinedo

A la sessió del Consell del Patrimoni  de l’Ajuntament de Tarragona, celebrada aquest dimecres, 11 de novembre, el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha presentat la Taula de Gestió del Patrimoni. Aquesta taula, que es convocarà per primera vegada el pròxim mes de desembre i que es preveu sigui cada dos mesos, estarà conformada per les tres administracions competents en matèria de Patrimoni, que són: Ajuntament de Tarragona; Generalitat de Catalunya a través dels departaments de Cultura i Patrimoni i ministeri de Cultura.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquesta nova eina, que  tindrà un enfocament principalment tècnic, segons el conseller «té com a principal objectiu generar un marc de gestió participativa i col·legiada en la gestió del patrimoni». L'impuls de la Taula de Gestió del Patrimoni no afecta el Consell Assessor del Patrimoni. Segons ha explicat el consistori, el Consell Assessor serà l'òrgan on es debatrà i s'analitzaran propostes i la Taula de Gestió, una de les condicions que va posar la CUP de Tarragona per donar suport a la coalició de govern tarragonina, es dedicarà a vehicular els projectes consensuats entre totes les administracions implicades. 

Per Pinedo, «aquests dos espais de treball són necessaris i complementaris per a la nova gestió del patrimoni que des de l’Ajuntament estem tirant endavant, perquè volem que compti amb noves perspectives de diferents àmbits, com el turisme, l’educació, el medi ambient o l’accessibilitat, convidant a participar a experts i institucions en temes puntuals».

La reacció de la CUP

La resposta de les anticapitalistes no ha trigat a arribar i han aprofitat per aigualir la festa de la nota de premsa de la conselleria de Patrimoni. El grup municipal de la CUP ha assegurat que «tot just avui, en el marc del Consell Assessor de Patrimoni, el conseller Herman Pinedo ha presentat la definició del que seria la Taula de Gestió de Patrimoni i ha manifestat que fins fa una setmana no ha tingut contactes amb la Generalitat de Catalunya i el ministerio de Cultura de l'Estat perquè participin d'aquest espai».

Les cupaires, en un estira-i-arronsa que arrosseguen des de l'inici del mandat amb Pinedo, han definit la proposta del jove regidor tarragoní com un projecte que «està encara en una fase molt embrionària i queda molta feina a fer per tal de posar-se en contacte amb la resta d'entitats, administracions i experts que haurien de formar-ne part. Considerem, doncs, que l'anunci realitzat pel govern local és del tot precipitat ja que encara queda molt camí per recórrer».

Un projecte de l'any passat

Durant aquest any pandèmic, el grup municipal de la CUP de Tarragona ha reiterat, mantes vegades, l'exigència d'impulsar la Taula de Gestió del Patrimoni que aquest dimecres, 11 de novembre, s'ha anunciat. El fet cert és que l'anunci de la Taula de Gestió del Patrimoni es va fer tot just fa 11 mesos. El passat mes de desembre, amb la situació de la Muralla i de l'Amfiteatre com a punts calents del debat sobre el patrimoni tarragoní, el consistori de Tarragona, en una reunió conjunta amb el govern de la Generalitat de Catalunya, va prometre aquest nou ens que ha de servir per posar fil a l'agulla i tenir cura del principal tresor de la ciutat de Tarragona, el patrimoni, que ha viscut molts anys deixat de la mà de Déu. 


Comentaris