Carla Aguilar, Montserrat Vilella i altres membres de la Taula de Pobresa Energètica assegudes durant el plenari

La Taula de la Pobresa Energètica reprèn l'activitat amb quatre ponències

L'organisme ha celebrat el cinquè plenari després que el del 2020 se suspengués a causa de la pandèmia

La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus evidencia que segueix havent-hi famílies que podrien accedir al bo social per rebaixar el preu de la llum i no l'aconsegueixen a causa de diverses dificultats diverses que no es concreten. En el cas concret de Reus, el Punt d'Assessorament Energètic va registrar, durant el 2020, que el 51% de les famílies que van recórrer al servei tenien dret al bo social.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquesta taula de treball es va constituir el març de l'any 2015 després que l'abril del 2014 i el novembre d'aquell mateix any es constituïssin, respectivament, les taules municipals de pobresa energètica de Tarragona i de Reus. Es va crear com «un espai de planificació, coordinació, anàlisi, debat, recerca d'alternatives i propostes de solucions que garanteixin l'accés al consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat». Un organisme que també té contacte directe amb la Taula de la Pobresa Energètica de la Generalitat.

La Taula de la Pobresa Energètica presenta quatre ponències

Aquest dimarts a la tarda s'ha reprès l'activitat de la Taula amb la celebració del seu cinquè plenari, després que el plenari de l'any passat se suspengués a causa de la pandèmia. Hi ha participat una quarantena de persones entre tècnics i càrrecs polítics dels dos Ajuntaments, els dos Consells Comarcals, d'altres consistoris, de la Generalitat, d'entitats socials i d'empreses subministradores.

L'acte l'han co-presidit la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i la consellera i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSS), Carla Aguilar. La trobada ha servit per presentar quatre ponències relacionades amb l'àmbit de la pobresa energètica. La d'Aleix Manonellas, responsable del servei d'assessorament energètic de Reus, ha portat per títol «Eines per a potenciar l'autoconsum energètic en l'àmbit domèstic».

Maria Retuerto, responsable de la unitat comercial i de clients d'EMATSA —l'empresa municipal mixta d'Aigües de Tarragona— i Josep Miquel Beltran, director gerent de l'IMSS de Tarragona, han exposat la ponència «comptadors solidaris». La de Stephanie Ascencio s'ha titulat «Diferents accions per a combatre la pobresa energètica» i, finalment, la de Jordi Samarra, representant de l'Associació Intercomarcal de Consumidors i Usuaris de Catalunya, «Consumidor vulnerable, preus i taxes».