El temporal colpeja amb força la costa de Tarragona

L'espigó del Moll de Costa s'ha tancat per seguretat i a la platja de l'Arrabassada el vent ha tombat una torre de vigilància dels socorristes
Una torre de vigilància ha caigut a la platja de l'Arrabassada de Tarragona per culpa del fort temporal de vent. | Jordi Sanvisens

 

El fort temporal de vent i pluja ha colpejat amb força la costa tarragonina. Espais com la platja de l'Arrabassada o el Moll de Costa s'han vist afectats per les ràfegues de vent. Una torre de vigilància dels socorristes, per exemple, ha caigut i la carretera de l'espigó ha estat tancada per precaució. A més, al centre de la ciutat, unes tanques de protecció d'una obra han acabat a terra, també per culpa del vent. Els cops de vent han superat els 50 quilòmetres per hora a primera línia de mar i les onades els 3 metres en molts casos. 

 

 

El vent provoca desperfectes a la platja de l'Arrabassada de Tarragona

Les fortes ràfegues de vent que colpegen aquest dissabte la Costa Daurada han provocat desperfectes a la ciutat de Tarragona. Concretament, a una de les platges més turístiques de la localitat, la platja de l'Arrabassada. La meteorologia ha provocat que una torre de vigilància de la Creu Roja hagi caigut a la sorra. 

 

Afortunadament, no s'ha hagut de lamentar cap ferit perquè la platja es trobava gairebé deserta. A finals d'abril, és habitual que els turistes comencin a arribar a la costa tarragonina per gaudir del sol i les bones temperatures. Aquest dissabte, però, han hagut de canviar de plans, i l'Arrabassada presentava una estampa més propera a la tardor que a la primavera. De fet, un dels cops de vent més forts d'aquest dissabte s'ha registrat al Fortí de la Reina, entre el Miracle i l'Arrabassada, amb 68 quilòmetres per hora. 

 

L'espigó del Moll de Costa de Tarragona s'ha tancat per precaució. | Jordi Sanvisens

 

Moll de Costa tancat i ensurts al centre de la ciutat

El fort vent també ha obligat a prendre mesures de seguretat a la zona del Club Nàutic i del Port de Tarragona. La carretera de l'espigó del Moll de Costa s'ha hagut de tancar de bon matí perquè les onades arribaven a l'asfalt. De fet, han arribat a registrar els tres metres d'alçada. Una tanca impedia el pas a les persones, en un espai molt concorregut durant els caps de setmana. Tot i això, la zona es trobava gairebé buida. 

 

Al centre de la ciutat, els cops de vent també s'han fet notar. Al carrer Pere Martell, per exemple, una tanca de protecció d'unes obres ha acabat a terra. De fet, els Bombers han hagut de fer algunes intervencions en plaques de ferro d'alguns edificis. 

 

El vent ha tombat una tanca de protecció d'unes obres del carrer Pere Martell de Tarragona. | Cedida