GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Convoquen una tractorada a Tarragona contra la situació de l'avellana

La convoca Unió de Pagesos per aquest dimecres, 30 de gener
Centenars de tractors en una manifestació convocada ara fa uns mesos a la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona. | Josep M. Llauradó

 

El sindicat Unió de Pagesos ha convocat una tractorada pel pròxim dimecres 30 de gener, des del Morell i fins a la delegació de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, per protestar per la situació que arrossega el sector de l’avellana. Així es va decidir en assemblea a la Selva del Camp celebrada aquest dijous.

 

Aquesta no és la primera protesta que convoca la Unió de Pagesos en els darrers mesos, en què en diverses ocasions ja ha alçat la veu públicament i als mitjans de comunicació per tal de denunciar la situació per la qual passa el sector de l'avellana.

 

Des de la Unió de Pagesos es destaca la situació excepcional de la campanya del 2018, amb una davallada de la producció del 70% com a conseqüència de les ventades del maig, de la devaluació de la moneda turca i de les pluges de la tardor.

 

La Unió de Pagesos carrega contra la «manca de respostes» des de l'administració

El responsable nacional del sector a la Unió de Pagesos, Rafel Español, lamenta la manca de resposta de l’administració. A les comarques de Tarragona queden unes 9.000 hectàrees d'avellaners. Español, però, avisa que aquest volum d’hectàrees va decreixent perquè molts productors acaben tirant la tovallola en aquest conreu, arrencant els avellaners, venent les finques o, directament, deixant-ho abandonat. «Hi ha molts nervis perquè ara els pagesos han d’afrontar pagaments i no tenen un duro», ha declarat explicat Rafel Español aquest divendres.

 

Segons el responsable del sector, després de múltiples reunions, no han rebut cap resposta per part de l’administració en relació a solucions per a la incorporació de joves, crèdits tous o la recuperació de l’ajut d’estat, uns 120 euros, i un ajut de mínims, uns 280 euros més, per arribar als 400 euros per hectàrea, entre altres demandes del sector. 

 

També et pot interessar

Montblanc aprova una moció per pal·liar la crisi de la pagesia a la regió de Tarragona

Tota la informació relacionada amb l'agricultura a les comarques de Tarragona, a TarragonaDigital.com