La URV, la 14a universitat mundial en qualitat de l'educació

Aquestes dades són segons el rànquing d'impacte del Times Higher Education
La URV ocupa el 14è lloc en qualitat de l'educació mundial, segons la revista THE | URV

 

La revista Times Higher Education (THE) ha realitzat un nou rànquing a partir de l'impacte que tenen les universitats sobre els objectius de desenvolupament sostenible marcats per Nacions Unides l'any 2016. La Universitat Rovira i Virgili, de les universitats que s'analitzen, surt en cinc dels onze objectius analitzats i ocupa una posició molt destacada en dos d'ells, pel que fa a la qualitat educativa, en el 14è lloc de la llista, mentre que en igualtat de gènere, el 22è. 

El rànquing realitzat per la revista THE s'ha elaborat a partir de les dades que les universitats han aportat a l'hora de presentar la seva candidatura. En total, hi han participat més de 5000 universitats de 75 països i s'han pres mètriques d'onze criteris.

La URV, en les primeres posicions d'un rànquing amb 450 universitats

Pel que fa al rànquing de qualitat educativa, s'han analitzat més de 450 universitats de 77 països, les quals formen el llistat. En aquestes, per avaluar-les, es va tenir en compte la contribució de les universitats durant els primers anys i també al llarg de la vida educativa dels estudiants, així com la recerca pedagògica i el compromís de cada institució amb l'educació inclusiva. En haver-se estudiat tots aquests factors, la URV va ocupar el 14è lloc de la llista. 

La igualtat de gènere, un tema important a la URV

La URV s'ha situat en la posició 22 en el rànquing sobre l'indicador d'igualtat de gènere, on es van estudiar més de 300 universitats de 70 països. En aquest sentit, per realitzar l'anàlisi, es va mesurar la investigació de les universitats sobre els estudis de gènere, quines polítiques s'apliquen en matèria d'igualtat i el grau de compromís amb la contractació i promoció de les dones. 

Enganxines feministes reivindicatives al Campus Catalunya de la URV | Àngel Ullate

 

La URV està en cinc rànquings realitzats per la THE

A més de la qualitat de l'educació i la igualtat de gènere, la Universitat Rovira i Virgili, també té presència en tres objectius més. En l'àmbit de consum i producció responsable, on ocupa la posició 99 de més de 200 universitats estudiades; en indústria, innovació i infraestructures la URV es troba entre les posicions 101-200 d'entre més de 300 centres educatius estudiats; i en salut i benestar, s'ha obtingut la mateixa valoració que l'anterior, d'entre més de 420 universitats incloses en aquesta classificació.

A més dels criteris en què ha sortit la URV present en els rànquings, la revista THE també n'ha analitzat sis més: treball decent i creixement econòmic, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, acció climàtica, pau, justícia i institucions fortes i aliances per assolir els objectius. De cara a futures edicions, l'objectiu és aconseguir mesurar el rendiment de les universitats en els 17 objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides.

"Les propostes del PP de Tarragona per a les eleccions municipals" "BONES NOTÍCIES: Investigadors de TGN fan importants avenços en el tractament del VIH"