Francisco Algaba (URV), a la final estatal del concurs de monòlegs científics

Ho ha aconseguit amb un monòleg sobre les alteracions per sobesitat i sobrepès | La gran final, el 14 de maig a Madrid
Algaba és un dels vuit aspirants que s'han classificat per a la final del FameLab 2019 | URV

 

La ciència també pot ser divertida, si se sap com fer-ho. L'humor és una de les grans eines de divulgació del coneixement, si se sap utilitzar bé. És el cas de Francisco Algaba, estudiant del doctorat en Biomedicina de la Universitat Rovira i Virgili: aquest cap de setmana ha aconseguit classificar-se per a la final estatal del concurs de monòlegs científics FameLab 2019. És l'únic universitari de Catalunya que s'ha guanyat un lloc entre els vuit millors de l'Estat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Algaba es dedica a la recerca acadèmica de les alteracions al metabolisme que produeixen la diabetis i l'obesitat, i ha decidit vestir aquesta font de coneixement amb un embolcall humorístic per donar-la a conèixer. A la semifinal celebrada aquest dissabte a Sevilla, el representant de la URV va fer-se fort amb un monòleg sobre les alteracions que pateixen les cèl·lules mare a causa de l'obesitat i el sobrepès. La gran final, on aspirarà al títol, tindrà lloc el pròxim 14 de maig a Madrid.

 

Les Terres de l'Ebre, finalistes a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

A més de l'èxit del doctorand Algaba, el cap de setmana també ha regalat una altra alegria a la Rovira i Virgili, en aquest cas a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat en parla catalana. Instituts de tots els punts dels països catalans han competit sota el paraigua de la universitat més propera en una de les competicions més reconegudes en l'àmbit educatiu a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

 

L'Institut de Tecnificació d'Amposta, amb el suport i en representació de la URV, ha arribat a la gran final contra l'escola Aula Europea de Barcelona, en representació de la Universitat Pompeu Fabra. El centre ebrenc ha caigut en aquesta final després d'una gran competició on l'objecte de debat era si calen o no les fronteres entre països. A la Lliga de Debat han participat més de 5.000 estudiants de secundària i batxillerat.

 

També et pot interessar