La URV premia l'esforç per formar noies científiques i enginyeres

La iniciativa Girls'Day intenta fomentar aquestes branques entre les joves de 3r d'ESO
Les representants del Girls'Day han rebut la distinció aquesta setmana | URV

 

La Universitat Rovira i Virgili ha volgut premiar l'esforç de la iniciativa Girls'Day per fomentar l'interès per la ciència i l'enginyeria entre les joves estudiants de la demarcació. La URV li ha concedit la distinció Maria Antònia Ferrer 2019 «per la seva feina continuada, la innovació anual en els tallers per a les noies i el treball en equip». Girls'Day és una jornada que es duu a terme des del 2010, i que va a càrrec d'un col·lectiu de docents, estudiants i personal de la universitat que volen despertar vocacions entre les futures enginyeres i científiques de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En representació de l'equip de més de 80 persones que ha fet possible la jornada des dels seus inicis, han recollit el guardó les professores Dolors Puigjaner —coordinadora de la iniciativa des de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE)— i Cristina Urbina —coordinadora per part de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ)—. «Són unes jornades que ens beneficien a totes: a les dones i als homes», ha destacat Urbina.

 

Girls'Day: tallers a les escoles per apropar l'enginyeria a les noies de 3r d'ESO de Tarragona

 

La rectora de la URV, María José Figueras, ha estat l'encarregada d'entregar el premi. «Des de la universitat, volem transmetre els valors necessaris per aconseguir una societat més justa, més tolerant i més igualitària», ha posat de manifest. «L'enginyeria necessita incorporar dones a les seves carreres per repensar les seves finalitats i posar-les al servei del conjunt de la societat», ha afegit la rectora.

 

Puigjaner ha lamentat que «les noies no tenen referents femenins en el món de les enginyeries, ja que en els llibres mai surten científiques importants». «Som el 50% de la població mundial, i els homes que ens envolten ens haurien d'ajudar a apoderar-nos», ha demanat. «No podem deixar el disseny del món tecnològic només en mans dels homes», ha sentenciat la professora durant la recollida del guardó. En els nou anys de Girls'Day, més de 1.000 noies d'entre 14 i 15 anys de diversos instituts de la demarcació de Tarragona han participat en les activitats i tallers de la iniciativa.

 

També et pot interessar