La URV es converteix en el Parlament Europeu aquest dimecres

És la sisena edició d'una jornada de simulació, que pretén donar a conèixer als alumnes el funcionament de la institució
La jornada de Simulació del Parlament Europeu tornarà aquest dimecres a Tarragona | Cedida

L'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV es tornarà a convertir aquest dimecres, 24 d'abril, en una extensió del Parlament Europeu. Tindrà lloc una nova edició, i ja en van sis, de la Simulació del Parlament Europeu a Tarragona, una iniciativa on els mateixos estudiants faran d'eurodiputats i que té l'objectiu de donar a conèixer el funcionament de la institució a les portes dels comicis del pròxim 26 de maig.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Un centenar d'universitaris participaran en la jornada, que s'iniciarà a partir de dos quarts de nou del matí. Pretén donar eines de primera mà per conèixer l'eurocambra als participants, fomentar l'interès i l'esperit crític entre la comunitat i la seva organització va, com cada any, a càrrec de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, el Centre Europe Direct TGN i l'Oficina d'Informació del Parlament Europeu a Barcelona.

 

Quatre comissions parlamentàries a la Rovira i Virgili

L'activitat ha previst la celebració de quatre comissions parlamentàries per debatre qüestions considerades d'interès pels alumnes participants. Seran les comissions d'Afers Exteriors, de Cultura i Educació, de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària i la de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interiors.

 

El passat mes de març, la mateixa iniciativa ja es va deixar veure per Tarragona amb una primera aproximació a les eleccions europees. En aquella ocasió, van poder debatre en un col·loqui obert amb els eurodiputats Ernest Urtasun (En Comú Podem) i Javi López (PSC). Ara, agafen el relleu i seran ells qui facin de parlamentaris.

 

També et pot interessar