«Tornar a veure Tarragona des del cel és una meravella única»

Aquest dissabte a les 18.00 hores arriba la 7a Exhibició Aèria al Balcó del Mediterrani
L'Exhibició Aèria de Tarragona és ja un clàssic previ a l'estiu a la ciutat | Albert Fuertes

 

A l'esquerra llueix, elegant com sempre, el ferro del Balcó del Mediterrani. A la dreta, el sol es reflecteix sobre l'antic preventori de la Savinosa. Encara no són les quatre de la tarda quan dues ombres sonores comencen a enlairar-se, potser les heu vist els que sou a terra ferma. A vista d'ocell, la façana marítima de Tarragona brilla amb llum pròpia. Aquest dissabte, a les 18.00 hores, la imatge es torna a repetir amb motiu de la setena edició de l'Exhibició Aèria de la ciutat, organitzada per Repsol i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona.

Cástor Fantoba i Juan Velarde, de l'equip Bravo3 Repsol, es deixaran veure un any més mentre creuen el cel de la ciutat a ritme d'acrobàcies mentre piloten els dos avions ja tradicionals sobre el mar. L'espectacle té una durada prevista d'uns vint minuts, i s'espera que milers de ciutadans tornin a omplir el Balcó o la platja del Miracle per seguir en directe, des d'una posició de privilegi, una de les activitats preestiuenques més esperades i vistoses de Tarragona.

L'exhibició aplega cada any a milers de curiosos al Balcó del Mediterrani i la platja del Miracle de Tarragona | Laia Solanellas

L'Exhibició Aèria de Tarragona torna aquest dissabte a les 18.00 hores

Grans i menuts, de la Part Alta i del Serrallo, joves i vells. Tots els tarragonins i tarragonines tornen a estar convidats a gaudir de l'espectacle. «Sembla que el temps ajudarà i que tindrem un dia ben assolellat per acompanyar-nos», somriu Velarde poques hores abans de tornar a enlairar-se. El tercer pilot de l'equip, Anselmo Gámez, serà l'encarregat de narrar des de terra totes les maniobres i acrobàcies dels seus companys. «Nosaltres gaudim moltíssim cada any volant a Tarragona, i esperem que la ciutadania pugui fer el mateix», valora també Fantoba.

El que es veu a Tarragona no es pot veure enlloc més. «És un espectacle únic i vibrant, perquè tenim un programa de vol molt diferent de qualsevol altra exhibició amb dos avions d'altes prestacions per traçar figures a l'aire d'estil lliure a diverses altures i gran espectacularitat», avancen. Els pilots es desfan en elogis cap a les virtuts estètiques d'una ciutat que, des de les altures, encara guanya més amb el contrast entre la Tàrraco Romana i el mar. «És una vista increïble: tornar a veure Tarragona des del cel és una meravella única», assegura Cástor Fantoba.

Velarde i Fantoba seran els dos pilots que tornaran a sobrevolar Tarragona aquest dissabte | Albert Fuertes

Vint minuts d'acrobàcies sobre la façana marítima de Tarragona

La prèvia de l'exhibició ha estat el dia d'entrenaments per als dos protagonistes, gràcies a la implicació i al suport de l'Aeroclub i l'Aeroport de Reus. Els pilots recorden que, tot i l'espectacularitat de l'activitat, en cap moment queda en entredit la seva seguretat. «És la nostra gran obsessió, tenim absoluta consciència de tots i cadascun dels riscos com per poder assegurar que el vol acrobàtic és perfectament segur», defensen. Compten les hores que resten per a pujar a les avionetes. Naturalment, cada cop són menys. «El temps? Passarà volant», riuen. Aquest dissabte, a les 18.00 hores, Tarragona té dos grans motius per mirar al cel.

També et pot interessar

"REPORTATGE: L'escola Saavedra, un exemple d'educació digital" "AGENDA: Més d'una vuitantena d'actes de Tarraco Viva aquest cap de setmana"