El centre de Tarragona perd un nou comerç: el restaurant Xamfrà del Fòrum abaixa la persiana

Dels finestrals del local es pot veure, des de fa uns dies, un cartell d'en «Venta/Lloguer»
El restaurant Xamfrà del Fòrum va obrir les seves portes l'any 2005 al carrer Lleida. | Facebook/Xamfrà del Fòrum

 

 Continuen les males notícies pel teixit comercial del centre de la ciutat de Tarragona. El conegut restaurant Xamfrà del Fòrum llueix, des de fa uns dies, un cartell desolador: «Venta/Lloguer». El local, al carrer Lleida, davant del Fòrum de la Colònia, un dels vestigis arqueològics més coneguts de Tarragona, ha abaixat, sembla que de manera definitiva, la persiana i se suma al degoteig de tancaments que viu el centre de Tarragona en les darreres setmanes.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El Xamfrà del Fòrum, inaugurat l'any 2005, es va convertir, en l'època de les rutes de tapes impulsades tant per la Cambra de Comerç de Tarragona com per algunes conegudes marques de cerveses, en un punt de visita habitual. Dels fogons del Xamfrà han sorgit, en diferents edicions del 'Tarragona dTapes', tapes guanyadores, fins a un total de sis vegades, arribant a servir fins a 19.000 racions de les seves creacions culinàries.

L'adéu al Xamfrà del Fòrum arriba poques setmanes després que es conegués el tancament de la popular botiga de discos Arsis, ubicada, des de 1996, al seu emplaçament del carrer Fortuny.

El centre de Tarragona perd referents comercials

Arsis posava punt final, aquest 30 de juny, a 50 anys d'història venent discos al centre de la ciutat. La família Soler, propietària de la botiga, afirmava, per veu del conegut Paco Soler, que «portem anys lluitant en un mercat que està clarament a la baixa». 

Amb el comiat de discos Arsis, Tarragona va dir adéu a un dels darrers supervivents a la irrupció d'Internet en el negoci de la música. De fet, a la ciutat només quedarà dempeus Shiva Music, al carrer Cós del Bou. Però si Internet està darrere del tancament de discos 'Arsis', els preus dels lloguers dels locals es troben a l'origen del tancament de la coneguda pastisseria Sanromà.

La pastisseria, ubicada al carrer López Peláez i oberta des de 1985, tancava definitivament perquè, segons es va fer públic aleshores, la família propietària no veia que poguessin fer front a les despeses de mantenir un negoci d'aquestes característiques. 

"POLÈMICA: Llaços grocs a la Muralla de Tarragona" "ATENCIÓ: El missatge de Carles Puigdemont a una entitat tarragonina"