El restaurant Xamfrà del Fòrum va obrir les seves portes l'any 2005 al carrer Lleida.

El centre de Tarragona perd un nou comerç: el restaurant Xamfrà del Fòrum abaixa la persiana

Dels finestrals del local es pot veure, des de fa uns dies, un cartell d'en «Venta/Lloguer»

 Continuen les males notícies pel teixit comercial del centre de la ciutat de Tarragona. El conegut restaurant Xamfrà del Fòrum llueix, des de fa uns dies, un cartell desolador: «Venta/Lloguer». El local, al carrer Lleida, davant del Fòrum de la Colònia, un dels vestigis arqueològics més coneguts de Tarragona, ha abaixat, sembla que de manera definitiva, la persiana i se suma al degoteig de tancaments que viu el centre de Tarragona en les darreres setmanes.

El Xamfrà del Fòrum, inaugurat l'any 2005, es va convertir, en l'època de les rutes de tapes impulsades tant per la Cambra de Comerç de Tarragona com per algunes conegudes marques de cerveses, en un punt de visita habitual. Dels fogons del Xamfrà han sorgit, en diferents edicions del 'Tarragona dTapes', tapes guanyadores, fins a un total de sis vegades, arribant a servir fins a 19.000 racions de les seves creacions culinàries.

L'adéu al Xamfrà del Fòrum arriba poques setmanes després que es conegués el tancament de la popular botiga de discos Arsis, ubicada, des de 1996, al seu emplaçament del carrer Fortuny.

El centre de Tarragona perd referents comercials

Arsis posava punt final, aquest 30 de juny, a 50 anys d'història venent discos al centre de la ciutat. La família Soler, propietària de la botiga, afirmava, per veu del conegut Paco Soler, que «portem anys lluitant en un mercat que està clarament a la baixa». 

Amb el comiat de discos Arsis, Tarragona va dir adéu a un dels darrers supervivents a la irrupció d'Internet en el negoci de la música. De fet, a la ciutat només quedarà dempeus Shiva Music, al carrer Cós del Bou. Però si Internet està darrere del tancament de discos 'Arsis', els preus dels lloguers dels locals es troben a l'origen del tancament de la coneguda pastisseria Sanromà.

La pastisseria, ubicada al carrer López Peláez i oberta des de 1985, tancava definitivament perquè, segons es va fer públic aleshores, la família propietària no veia que poguessin fer front a les despeses de mantenir un negoci d'aquestes característiques. 


Comentaris
Da igual
Qué poco mirais por Tarragona, sólo os importa cosas como dónde poner lacitos amarillos y encima de plástico, una ciudad sucia, con menas robando a sus anchas por la part alta, un port esportiu al que no se saca provecho, una ciutat del repós que se va a caer a trozos, incivismo, da pena, que poco quereis a esta bonita ciudad.
Jossep
Fa poc mes d'un mes tambe va tancar el restaurant de la tarraco arena.
Xavier
Doncs es una pena. Es menjava molt bé i s'havia convertit en el nostre restaurant de celebracions especials