GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Espai de Suport Mémora acull una trobada sobre el dol per suïcidi a Tarragona

Ahir dimarts, 21 de novembre, la psicòloga Cecília Borràs va abordar una de les causes de mort més invisibles i amagades a la nostra societat
Borràs, durant la xerrada d'ahir a l'Espai de Suport Mémora de Tarragona | Mémora Serveis Funeraris

 

 

Amb motiu del Dia Internacional del Supervivent del Suïcidi, commemorat cada tercer dissabte de novembre, Mémora Serveis Funeraris i la seva fundació van organitzar la xerrada «Com afrontar el dol per suïcidi». La trobada, celebrada ahir dimarts 21 de novembre a l’Espai de Suport Mémora de Tarragona, va anar a càrrec de Cecília Borràs, psicòloga i presidenta de Després del Suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS).

 

La psicòloga Cecília Borràs para sobre el suïcidi

Borràs, qui va perdre el seu fill, va explicar ahir com es pot abordar el suïcidi, una de les causes de mort més invisibles, amagades i poc conegudes a la nostra societat. «Una persona que es planteja el suïcidi dóna senyals i missatges que, en converses quotidianes, erròniament, els hi restem importància», va explicar la psicòloga.

 

«Les persones que prenen aquesta decisió ho fan després d’haver arribat a una situació límit i no trobar consol en el seu entorn. Per això, cal fer pedagogia sobre el risc de suïcidi i acompanyar aquestes persones, apropant-se a elles i escoltant-les», a asseverar.

 

La paraula, la millor prevenció per combatre el suïcidi

Sobre la prevenció del suïcidi, Borràs va afirmar que «es pot prevenir a través d’iniciatives i tallers que permetin obrir una via pedagògica sobre una problemàtica poc visible en l'àmbit social». La presidenta de DSAS i col·laboradora dels Espais de Suport de Mémora, va afegir, però, que «la millor prevenció per combatre el suïcidi és una eina senzilla i a l’abast de tothom: la paraula».

 

En paraules de Cecília Borràs, la sessió organitzada per Mémora Serveis Funeraris va resultar una grata experiència, ja que «a l’estar obert a tota mena de públics, realment t’adones dels prejudicis que hi ha al voltant del tema; però el taller serveix per trencar-los. Davant d’aquest fet es fa necessari fomentar iniciatives com aquestes arreu del país», va concloure.

 

Al món, un suïcidi cada 40 segons

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el suïcidi es considera un assumpte públic i, cada any, al món se suïciden gairebé un milió de persones, fet que suposa l'esgarrifosa xifra d'una mort cada quaranta segons.