Acord de govern a tres bandes (PSC, JuntsxCat i En Comú Podem) al Consell Comarcal del Tarragonès

Josep Martí Pla (Junts) tindrà la presidència els dos primers anys i Òscar Sánchez (PSC) els dos següents
Imatge de la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. | TarragonaDigital

 

La tarda d'aquest dilluns, 15 de juliol, es durà a terme la sessió de constitució del nou plenari del Consell Comarcal del Tarragonès. Hores abans d'aquest acte, s'ha fet públic que socialistes, Junts per Catalunya i En Comú Podem han arribat a un acord a tres bandes per governar el Consell durant els pròxims quatre anys. Josep Martí Pla (Junts) tindrà la presidència els dos primers anys i Òscar Sánchez (PSC) els dos següents.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A banda de la presidència compartida, els dos primers anys per Junts i els dos darrers pels socialistes, el nou equip de govern comptarà amb cinc vice-presidències de les quals dues correspondran a representants del PSC, dues a representants de Junts per Catalunya i una al grup d'En Comú-Guanyem.

 

L'acord assolit a tres bandes permetrà al nou govern gaudir d'una majoria absoluta, 18 consellers sobre un plenari de 33, perquè sumaran els nou vots dels socialistes, els set de JuntsxCat i els dos del grup dels Comuns. 

 

«Qüestions nacionals a banda»

Des del PDeCAT, partit darrere de la marca electoral de Junts per Catalunya, han valorat l'acord assegurant que «és una entesa pensada en clau de territori i decidida des del territori, al marge de les diferències que, legítimament, les formacions signants puguin tenir en qüestions de política nacional». Així mateix, la formació independentista ha avançat que «els grups que sustenten el nou Govern comarcal es comprometen a garantir la solidesa i la continuïtat de l’acord».

 

No es tracta d'un acord tancat i barrat perquè obren la porta a què altres grups puguin formar part del govern del Consell Comarcal del Tarragonès assegurant que «s’estudiarà proposar als grups de l’oposició la seva entrada amb un representant a la Junta de Govern del Consell Comarcal».

 

Els eixos programàtics del pacte, tal com els ha anunciat el PDeCAT, són els següents: «garantir el progrés per als ciutadans i ciutadanes del Tarragonès, l’estabilitat en una acció política coherent i un bon Govern al servei de territori».

"🎆AGENDA: Vila-seca acull la I Trobada Nacional de Diables per Vegueries" "S’acaba el termini per presentar propostes als XIX Premis Tarragonès de Creació i Difusió"