Imatge d'uns tions de nadal

El Morell programa un seguit d'activitats per no deixar «que la Covid-19 ens prengui el Nadal!»

Algunes activitats s'han hagut de suspendre o reinventar | Hi haurà cavalcada de Reis

El Morell ja té el programa de Nadal a punt. Després d'unes setmanes de treball intens per adaptar les festes a les circumstàncies actuals de pandèmia, la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Morell ha preparat un seguit d'activitats que «mantenen l’essència del Nadal morellenc, pensant sobretot en la canalla del nostre poble», ha explicat una de les regidores, M. Jesús Valldosera.

En aquest sentit, el consistori informa que algunes activitats habituals no es podran dur a terme, i altres també s'han hagut de redissenyar tenint en compte les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Entre les novetats, destaca el canvi d'ubicació del mercat de Nadal que es trobarà al carrer Montserrat Roig amb el carrer Martí i Pol. L'altra regidoria de Cultura i Festes, Mònica Casas, explica que «era l’única forma que teníem de poder mantenir la distància social necessària enguany».

La regidora també ha avançat una de les atraccions d'enguany, i és la instal·lació d'una pista de gel sintètitc gratuïta «de la qual es podrà gaudir durant pràcticament dues setmanes».

Actes nadalencs tot i la pandèmia

El pròxim 16 de desembre s'iniciaran les activitats, començant amb una gimcana nadalenca a través del perfil d'Instagram de l'Ajuntament del Morell. El cap de setmana següent, del 19 i 20 de desembre, arribarà el gran gruix d'actes, amb el mercat de Nadal, la inauguració de la pista de gel i diversos espectacles musicals i nadalencs.

El dissabte 19 de desembre tindrà lloc una plantada dels gegants Senén i Clariana. Un dels actes habituals que sí que s'ha mantingut és 'El Tió s'ha tirat un pet! ', que tindrà lloc el diumenge 20 de desembre i per al qual cada infant podrà portar el bastó de casa.

Els actes nadalencs es reprendran el 27 de desembre amb l'arribada del Patge Reial, que recollirà les cartes de tothom als Jardins de l'Ajuntament. L'últim dia de l'any, dijous 31 de desembre, serà el torn de 'L'Home dels Nassos', que té tants nassos com dies té l'any.

Els Reis Mags arribaran al Morell i hi haurà cavalcada

Finalment, un dels actes més esperats tot i que també ha hagut d'adaptar el seu format, és l'arribada dels Reis Mags d'Orient, el dia 5 de gener del 2021. Primerament, ses majestats seran rebudes per les autoritats locals a l'edifici del consistori, on se'ls farà entrega de les claus del municipi. L'acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l'Ajuntament del Morell.

Tot seguit, els Reis Mags faran la tradicional cavalcada, passant per tots els carrers del municipi perquè els infants els puguin saludar abans d'anar a dormir, des dels balcons de les seves cases.

Per tal de fer aquestes festes de Nadal més participatives, l'ajuntament anima a tots els mollerencs a compartir qualsevol fotografia relacionada amb la festivitat, amb l'etiqueta #NadalalMorell, així com guarnir els balcons amb motius nadalencs, «seguint la tònica de tot l’any, en què els balcons han pres el protagonisme».

Per últim, l'administratiu morellenc adreça un missatge a tota la població: «No deixem que la Covid-19 ens prengui el Nadal! Siguem responsables, seguim totes les mesures indicades i gaudim d’aquestes festes, diferents però igualment il·lusionant i amb la màgia de cada any».


Comentaris