L'AEQT considera una «bona notícia» l'aprovació de les xarxes tancades

Amb aquesta mesura, el sector químic tarragoní espera poder competir en igualtat de condicions amb la resta d'empreses de la UE
L'AEQT ha rebut amb optimisme la nova mesura aprovada per part del govern espanyol | Isma Llanes

 

 

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha qualificat de «bona notícia» l’aprovació per part del govern de l’Estat d’un Reial Decret-Llei que incorpora les xarxes tancades al seu ordenament jurídic. Aquesta mesura, que modifica la Llei 24/2013 del Sector Elèctric per permetre les xarxes de distribució d’energia elèctrica tancades, forma part d’un paquet de mesures encaminades a millorar la competitivitat del sector industrial.

 

L'AEQT rep amb optimisme una reivindicació que ve de lluny

La nova llei, una reivindicació llargament plantejada per la indústria química per la important reducció de costos en matèria energètica, ha estat rebuda positivament per l’AEQT que espera «amb optimisme» veure com es desenvolupa en el reglament, que haurà d’estar en vigor d’aquí a sis mesos. Segons els empresaris químics tarragonins, «serà llavors quan se’n podran fer les valoracions definitives», i afegeixen que l’AEQT ja s’ha posat «a disposició del Ministeri d’Indústria per tal de poder col·laborar i oferir el seu punt de vista i assessorament en el procés de redacció d’aquest reglament».

 

Des de l’any 2009, les xarxes de distribució tancades estan previstes dins de la normativa europea, tot i que l’Estat espanyol encara no les havia transposat a la seva legislació interna. Per a l’AEQT, això suposa «un greuge competitiu per a les empreses químiques instal·lades a Tarragona i a la resta de l’Estat, que han de suportar uns costos energètics molt superiors als de competidors directes instal·lats en altres països de la UE on sí que s’ha transposat la normativa», han expressat. La mesura, anunciada ara pel govern espanyol, ha de posar fi a aquesta situació de desavantatge i manca de competitivitat i ha de permetre, un cop en marxa, que les empreses dels polígons químics de Tarragona, el més important d’Espanya amb un 25% de la producció química de tot l’Estat, pugui competir en igualtat de condicions.

 

Amb aquesta notícia, des de l’AEQT s’ha volgut agrair «l’esforç a totes les persones i entitats, tant de la mateixa associació com també de les altres organitzacions sectorials, així com als grups polítics que han treballat intensament per assolir aquesta fita, o que li han donat suport».