L'Ajuntament del Morell i l'Associació Aurora organitzen una plantada popular a la ribera del Francolí

Se celebrarà el pròxim 19 d'octubre a l'entorn de la Granja dels Frares i l'objectiu és plantar 1.800 plantes
Imatge de l'espai del riu Francolí on se celebrarà la plantada. | Cedida

 

L’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora organitzen el pròxim dissabte 19 d'octubre la primera plantada popular, en el marc del projecte de recuperació del bosc de ribera al curs baix del riu Francolí, entorn de la Granja dels Frares. En total seran gairebé 500 metres lineals de riu, al marge dret, on ja s’ha fet una gran tasca de retirada de la canya, a càrrec de la brigada forestal del centre especial de treball de l’Associació Aurora, que integra laboralment persones amb problemes de salut mental, ha desbrossat 7.400 m² de canyar on ara es realitzarà la plantada.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquesta activitat permetrà plantar 1.800 plantes de catorze espècies pròpies de la vegetació de ribera de riu mediterrani . Es plantaran espècies arbòries, arbusts, joncs i també plantes aquàtiques. Més concretament seran, entre altres, àlbers, freixes, tamarius, salzes, saücs, rosers silvestres, joncs, lliris grocs i salicaries. Durant la jornada es plantarà el màxim possible de plantes possible i l’Associació Aurora s’encarregarà de rematar la feina durant els dies posteriors. 

L’objectiu de l'activitat, segons ha explicat l'Ajuntament del Morell, «és involucrar els morellencs, així com els veïns de poblacions properes, en la recuperació del riu Francolí». La trobada també servirà per donar a conèixer un nou accés perquè les persones es desplacin per la conca del riu, el que es coneix com a camí del Francolí

Horari i inscripcions

L’esdeveniment se celebrarà dissabte 19 d'octubre i està previst que comenci a les 9.30 hores, amb la caminada dels participants des del Centre de Serveis per a la Gent Gran del Morell fins a la Granja dels Frares. En arribar a lloc, hi haurà temps per esmorzar mentre es fa la presentació de l’activitat i, a partir de les 11 hores, tindrà lloc la plantada.

Es plantaran 1.800 plantes a la ribera del riu Francolí, al seu pas pel Morell. | Cedida

 

Els interessats en participar en la plantada cal que s’inscriguin a l’activitat a través de la pàgina web de l’Ajuntament del Morell, www.elmorell.cat, o bé trucant al telèfon de l’Associació Aurora, el 977520205 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 15 a 17 hores). També hi haurà l’opció d’inscriure’s el mateix dia de la plantada, a l’espai que s’habilitarà a la Granja dels Frares.

"❗Un jove, detingut per 7è cop després d'un robatori a la Canonja" "🥇 ENHORABONA: Doble premi per a la morellenca Mar Molné, campiona de tir olímpic!"