L'Ajuntament del Morell proposa mesures econòmiques als veïns per pal·liar la crisi del coronavirus

S'ha acordat modificar el calendari del contribuent en alguns tributs municipals
L’Ajuntament del Morell dona suport a la ciutadania del municipi | cedida

L'Ajuntament del Morell s'ha posat mans a l'obra i ha començat a buscar solucions davant aquesta delicada situació econòmica, posant-se al costat de la població per tal de reduir-li la càrrega fiscal i facilitar al màxim el pagament de taxes i impostos.

L'alcalde del Morell i regidor d'Hisenda, Eloi Calbet exposa que «hi ha persones i famílies a les quals aquesta pandèmia els ha afectat de ple», i afegeix «i la nostra obligació és donar-los suport i ajudar-los en la mesura del possible».

En aquest sentit, s'ha acordat modificar el calendari del contribuent en alguns tributs municipals, com és l'IBI i l'impost de vehicles. D'una banda, la finalització del termini de pagament de l'IBI serà el 31 d'octubre i, a més, s'aplicarà un fraccionament automàtic pels domiciliats en dos pagaments del 50%: un el 17 d'agots i l'altre el 15 d'octubre. En la mateixa direcció, el termini de pagament de l'impost de vehicles serà del 31 de juliol al 30 de setembre. 

Aquestes mesures econòmiques se sumen a la reducció del 50% del cànon de l'aigua per als mesos d'abril i maig. Així mateix, prèvia sol·licitud a l'Ajuntament, s'ofereix la possibilitat de fraccionar tots els tributs.

 

  

Accions des del primer dia

Des del primer dia que es va decretar l'estat d'alarma, l'Ajuntament del Morell ha anat prenent mesures per estar al costat dels habitants. En aquest sentit, es van paralitzar i ajornar tots els cobraments de taxes i impostos, fins a nou avís. «És el cas de l'aigua, la brossa o el clavegueram, per exemple, dels quals encara no hem girat el primer trimestre de l'any», detalla Calbet. A més, «s'han aturat els procediments de constrenyiment mentre duri l'estat d'alarma, de manera que, en cas de no abonar un tribut no s'apliquen recàrrecs ni res realitzen talls de subministrament», afegeix l'alcalde.

També les exempcions de pagament i/o reduccions tributàries proporcionals als períodes de tancament dels diferents serveis municipals, com són el Pavelló Municipal, Centre Cultural i Teatre Auditori, Centre de Serveis per a la Gent Gran, Llar d’infants municipal i l’Escola de música municipal.

"Un ajuntament tarragoní convoca plenari presencial a l'Ajuntament en ple confinament" "Què va passar en el confinament? El Morell vol documentar la pandèmia de la Covid-19"