GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Associació Aurora s'encarregarà de la custòdia natural de la riera de la Selva del Camp

Vol integrar persones en risc d'exclusió social mentre preserva l'entorn fluvial | Ha signat un acord amb l'Ajuntament de Vilallonga del Camp
L'Ajuntament de Vilallonga del Camp i l'Associació Aurora han signat l'acord de col·laboració | TarragonaDigital

L'Ajuntament de Vilallonga del Camp i l'Associació Aurora han signat un acord de col·laboració sobre la custòdia de l'entorn natural del riu Glorieta i de la riera de la Selva del Camp, al seu pas per Vilallonga. El col·lectiu, que treballa per la integració social i laboral de persones en risc d'exclusió, s'encarregarà de les tasques per afavorir la preservació d'aquest valor natural de l'entorn fluvial. La voluntat és protegir i conservar la biodiversitat de l'espai de les riberes dels rius.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les principals accions que realitzarà l'Associació Aurora tenen per objectiu eliminar les espècies de flora invasores a tocar del riu i la riera, com és el cas de la canya, i recuperar els camins naturals que es troben en desús i abandonats en aquest entorn fluvial a tocar del Glorieta. «Les dues parts estan d'acord en la necessitat de fer compatible l'ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials, perquè en puguin gaudir les persones i també les generacions futures», han destacat a través d'un comunicat els signants.

 

Vilallonga, molt preocupada per la qualitat de la seva aigua

El pas de la riera de la Selva del Camp pel terme municipal de Vilallonga és la llavor d'un malestar i una preocupació constants al municipi. La vella depuradora, que data dels anys 80, no depura bé el volum d'aigua contaminada que li toca assumir, i el municipi ho nota. Fa dues setmanes, l'Agència Catalana de l'Aigua ja es va pronunciar per desvincular el mal estat d'aquesta aigua del Polígon Industrial selvatà, i ho va atribuir, de forma directa, a un origen contaminant dins el mateix municipi de la Selva. El fet de reforçar els treballs naturals a tocar del riu i la riera en qüestió pretenen rebaixar el grau d'alerta i de malestar davant la situació actual.

 

També et pot interessar