Prop d'un centenar de persones canten a Forcadell des del bosc del Catllar

Els Músics per la Independència d'Igualada interpreten un repertori adaptat de cançons reivindicatives al bosc, l'«únic lloc» des d'on se'ls pot escoltar
Imatge de gent cantant al bosc del Catllar perquè les pugui escoltar Carme Forcadell a Mas d'Enric. | ACN

Prop d'un centenar de persones s'han aplegat al bell mig del bosc del Catllar (Tarragonès), a escassos metres del mòdul on està empresonada l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, per donar-li suport. Els Músics per la Independència d'Igualada han dirigit la batuta i han interpretat una desena de cançons, com ara 'El cant dels Ocells', 'Vull ser lliure' o 'Bella Ciao', algunes d'elles adaptades i amb un to reivindicatiu. Segons els organitzadors ha estat un acte «extraordinari» perquè habitualment aquesta iniciativa se celebra el dia 23 de cada mes al vespre. «És molt més emotiu fer-ho aquí, que és l'únic lloc que ens pot escoltar, però no hi podem venir cada dia perquè és molt costós», ha expressat l'organitzador, Agustí Ferrer.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cançons a Forcadell des del bosc del Catllar

«Bon dia Carme, et diem hola, perquè tu i les teves companyes tingueu un matí de dissabte més entretingut. Us venim a acompanyar amb algunes cançons, tot el nostre suport i escalf, visca Catalunya!», ha cridat una de les assistents tot just abans de començar la cantada. Els participants, equipats amb estelades, llaços i mocadors grocs i pancartes reivindicatives, han cantat durant aproximadament una hora diverses cançons i han cridat consignes per demanar la llibertat de les preses polítiques.

  

  

En el repertori proposat pels músics destaquen cançons populars com 'l'Estaca' o 'Al·leluia' i altres adaptades com la del 'Llacet groc'. «Són cançons que la gent coneix i hem adaptat una mica la lletra a la situació. L'Estaca no cal tocar-la, fem la primera estrofa com l'original i una altra fent referència als presos», han explicat els músics Toni Montclús i Jaume Ferrer, que formen part de Músics per la Independència d'Igualada.

  

  

De fet, per aquests músics ha estat «especial» tocar des d'aquest punt tan proper al mòdul de l'expresidenta del Parlament. «Estàs molt a prop però molt lluny, perquè hi ha arbres, la tanca, sort que tenim aquest equip de música que ens ha permès apropar-nos», ha subratllat Montclús. Comparteix parer el seu company, qui ha considerat que no es podien quedar a casa aquests dies festius de Nadal. «No haurien de ser a la presó. Això és un petit gra de sorra que segurament ens ajuda més a nosaltres que no pas a ella», ha valorat Ferrer.

També et pot interessar: 

"🚵 El Morell, centre neuràlgic del ciclocròs català" "🏭 Repsol promou la seguretat entre les empreses que treballen al Complex de TGN"